1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Sürmene Sel Felaketinin Ardından Esnafların Büyük Zararı: Kan Donduran Hikaye

Sürmene Sel Felaketinin Ardından Esnafların Büyük Zararı: Kan Donduran Hikaye

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Sürmene ilçesinde meydana gelen heyelanda kaybolan Ali Kemal Demir’in cesedi dün yapılan arama çalışmaları sonucunda, Trabzon’un kıyısında 1 mil açıkta denizde bulundu. Arama ve kurtarma faaliyetlerine AFAD, DSİ, karayolları, belediyeler, Türk Telekom, Çoruh Edaş, Türk Kızılayı, sahil güvenlik, jandarma, emniyet, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, ulaştırma, meteoroloji ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından toplamda 821 personel katıldı. 177 iş makinesi, 340 araç ve 5 bot ile yapılan çalışmalarda, arama kurtarma, kapalı yol ve dere rüsubatı temizliği yapıldı.

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde toplamda 21 mahallenin heyelan, sel ve su baskınlarından etkilendiği belirtildi. 8 mahallede yapılan etüt çalışmalarının tamamlandığı, diğer mahallelerde ise çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Araklı ve Sürmene ilçelerinde yer alan iş yerlerinde, konutlarda ve araçlarda yapılan zarar tespit çalışmaları sonucunda, 121 iş yeri, 25 konut ve 18 araçta zarar tespit edildi. Sürmene ilçesinde bulunan 4 mahallede 125 dekar tarım arazisinin zarar gördüğü belirtilirken, tarımsal ürünlerde meydana gelen zararlar için net bir verinin henüz olmadığı vurgulandı.

Sürmene’de yaşanan sel felaketinde zarar gören esnaflar, durumu anlatırken büyük bir üzüntü içinde olduklarını dile getirdi. Çavuşlu mahallesindeki sel felaketinde iş yerlerinin zarar gördüğünü belirten esnaflar, devletin yürüttüğü zarar tespit ve temizlik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler. Yaşar Demir ve Avni Özdemir isimli esnaflar, dereye gelen heyelan ve sel sularının iş yerlerini su altında bıraktığını ve büyük maddi zarara yol açtığını aktardılar. Devletin yanlarında olduğunu ve zararlarının tespiti konusunda yardımcı olduklarını belirten esnaflar, yaşadıkları bu zorlu süreçte devletin yanlarında olmasından dolayı minnettar olduklarını dile getirdiler. Allah razı olsun diyerek, devletin verdiği destekten övgüyle bahsettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sürmene Sel Felaketinin Ardından Esnafların Büyük Zararı: Kan Donduran Hikaye
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin