1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Körfezinde Artan Koku Problemi: Vatandaşlar Zor Anlar Yaşıyor

İzmir Körfezinde Artan Koku Problemi: Vatandaşlar Zor Anlar Yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir körfezinde yaşanan deniz suyu kirliliği sebebiyle oksijen seviyesinin düşmesi sonucunda meydana gelen balık ölümlerinin ardından, kentte koku sorunu da artış gösterdi. Bu durum özellikle Bayraklı, Karşıyaka ve Alsancak gibi bölgelerde hissedildi. İzmirliler, sabah işe gitmek için dışarı çıktıklarında bu kokuyla karşı karşıya kalarak rahatsızlık yaşadılar.

Geçtiğimiz günlerde alınan uyarılar ve yasaklara rağmen, iç körfezde balık tutma eylemleri devam etti. Bilim insanları ve yetkili kurumlar, balık türlerinin avlanmasının yasak olduğunu bildirmiş olmasına rağmen, bazı vatandaşlar bu uyarılara dikkate almadılar. Özellikle Alsancak 1. Kordon bölgesinde, balık avcılığı yasağına uymayan kişilerin olduğu gözlemlendi.

1982 yılında İl Hıfzı Sıhha Kurulu’nun aldığı kararla, iç körfezde deniz suyundaki kirlilik sebebiyle balık avcılığı yasaklanmıştı. Ancak geçtiğimiz haftalarda yaşanan balık ölümlerinin ardından, bilim insanları insan sağlığı açısından risk taşıyan balıkların tüketilmemesi konusunda uyarılarda bulunmuşlardı. Bu sebeple, kentte iç körfezde balık avcılığı yapanlara cezai işlem uygulanacağı duyurulmuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de vatandaşları iç körfezde balık avlamamaları konusunda uyararak, bu yasağa uymayanlara para cezaları verileceğini belirtmişti. Bu kapsamda, balık avcılığı yapanlara 2 bin 620 lira para cezası uygulanacağı ifade edilmişti. Ayrıca tutulan balıkların satılması durumunda, cezanın 26 bin 242 liraya kadar artabileceği konusunda da bilgilendirme yapılmıştı. Bu önlemlere rağmen, bazı vatandaşlar yasaklara rağmen balık avcılığına devam etmeleriyle, koku sorunu ve deniz suyu kirliliği gibi çevre sorunlarına katkıda bulunmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Körfezinde Artan Koku Problemi: Vatandaşlar Zor Anlar Yaşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin