1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Kudüs’ü Anma Programı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Kudüs’ü Anma Programı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Seyir ve Sahne Ekibi tarafından hazırlanan “Şahsiyetli Bir Direniş: Kudüs” tiyatro oyununun temsiline katıldı. Program, 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Ali Erbaş, Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün önemine vurgu yaparak, toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmayı amaçlayan bu tiyatro oyununun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlediklerini belirterek, İslam coğrafyasının yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Filistin’de yaşanan zulmü ve soykırımı eleştiren Erbaş, insanlığın bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Erbaş, Kudüs’ün birlik ve dayanışma çağrısı yaptığını belirterek, Kudüs’ün özgürlüğüne ulaşana kadar hiçbir çabanın yetersiz olmayacağının altını çizdi. Sanatın toplumsal duyarlılığın artırılmasında önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Erbaş, mazlumların yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Oyunun sonunda sahneye davet edilen Erbaş, sanatçıları ve emeği geçen herkesi tebrik ederek başarılar diledi.

Ayrıca, Ali Erbaş 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda sergilenen “Özgür Kudüs Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Sergide, Kudüs ve Filistin davasını işleyen 27 eser yer aldı. Ali Erbaş, sergiyi gezip emeği geçenlere teşekkür etti ve serginin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Kudüs’ü Anma Programı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin