1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Çarşı üyeleri Gezi Parkı olaylarında suçsuz! Mahkeme dosyayı inceliyor.

Çarşı üyeleri Gezi Parkı olaylarında suçsuz! Mahkeme dosyayı inceliyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Çarşı taraftar grubu üyelerinin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 13. Ağır Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 6 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada dönemin Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne yönelik eylemlere ilişkin görüntü kayıtları izlendi. Sanık Cem Yakışkan’ın avukatı Mert Maviş, izlenen görüntülerde Fenerbahçe formalı kişilerin çoğunlukta olduğunu, taş atan çocuklara müdahale eden kişinin ise Beşiktaş formalı kişi olduğunu söyledi. Görüntülerde kimlik tespiti yapılamayacağını savunan Maviş, görüntülerin delil olarak kullanılamayacağını belirtti. Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaasının hazırlanması için cumhuriyet savcılığına gönderilmesine karar verdi ve duruşmayı eksik hususların giderilmesi için 4 Kasım’a erteledi.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Çarşı mensuplarının da aralarında bulunduğu 35 sanığa verilen beraat kararları, Yargıtay tarafından bozulmuştu. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosya ile bu dosya arasındaki hukuki ve fiili irtibat nedeniyle dosyaların birleştirilerek karar verilmesi istendi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de 35 sanıkla ilgili yaptığı yargılama sonucunda Yargıtay’ın bozma kararına uymuştu. Mahkeme, “15 Temmuz darbe girişimi” ve “Gezi Parkı olayları”na ilişkin dosyaların birleştirilmesine karar vermişti. Bu sürecin ardından dava dosyaları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirilmişti. 21 Şubat 2022’deki duruşmada mahkeme, tutuklu sanık olmaması, tüm sanıkların savunmalarının alınmamış olması ve araştırılması gereken hususların henüz tamamlanmaması sebebiyle 35 sanığın yargılandığı dosyayı ayırmıştı.

Maviş’in savunmasıyla duruşmada yaşanan gelişmeler neticesinde dosyanın mütalaasının hazırlanması için cumhuriyet savcılığına gönderilmesine karar verildi. Tarafların avukatları arasındaki görüş alışverişi sonucunda mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Kasım’a erteledi. Bu süre zarfında dosya üzerinde yapılacak incelemeler ve eksikliklerin tamamlanması beklenmektedir. Gezi Parkı olaylarına ilişkin devam eden yargı sürecinde Çarşı taraftar grubu üyelerinin duruşmaları takip edilmeye devam edecek ve mahkeme kararının merakla beklenmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çarşı üyeleri Gezi Parkı olaylarında suçsuz! Mahkeme dosyayı inceliyor.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin