1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Gürsel Tekin: Dağ Başına Yapılan Hastane Skandalı Ortaya Çıktı: ‘Milyonluk Sorunlu İnşaat’

Gürsel Tekin: Dağ Başına Yapılan Hastane Skandalı Ortaya Çıktı: ‘Milyonluk Sorunlu İnşaat’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alanya’nın Payallar Mahallesi’ne yapılacağı duyurulan 200 yataklı devlet hastanesi inşaatında yaşanan sorunlar, bölge halkında büyük tepkilere neden oluyor. CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada, “Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yere hastane yapılıyor. Yol yok, alt yapı yok. Amaç zaten vatandaşa hizmet değil, müteahhitleri zengin etmek” ifadelerini kullandı.

Tekin, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, “Vatandaşa müjde olarak duyurulan milyonluk hastane inşaatı birkaç ay içinde atıl duruma geldi. Sağlıklı bir zemin etüdü yapılmamış maalesef. Dağın başı. Yol yok, alt yapı yok. Heyelan bölgesi aynı zamanda. Burası eskiden toprak döküm alanı olarak kullanılıyormuş. 13 Nisan 2023 tarihinde başlanan hastanenin Aralık 2024’te bitirilmesi planlanıyordu. Ancak bu durumun mümkün olmadığı ortada” dedi.

“HİÇ Mİ AKLINIZA GELMEDİ?”

Milletvekili, “Tam 740 milyon liralık ihale bedeli olan hastane inşaatında, yağışlar nedeniyle heyelanlar meydana geliyor ve inşaat çöküyor. Müteahhitin de kaçtığı şikayetleri aldık. Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum, deprem riski olan bölgelere hastane yaparken dikkat etmediniz mi? doğa ile savaşıyor musunuz?” şeklinde konuştu.

“Zemin etüdü yapmayan, doğru lokasyonu seçmeyen yetkililer hakkında soruşturma başlatacak mısınız? Acil durumda olan vatandaşların ve ambulansların o bölgeye ulaşım süresini hesaba katmadınız mı? Bu çöken inşaatı güçlendirmek için daha ne kadar kaynak harcaması gerekiyor?” sorularını yönelten Tekin, durumu yakından takip edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gürsel Tekin: Dağ Başına Yapılan Hastane Skandalı Ortaya Çıktı: ‘Milyonluk Sorunlu İnşaat’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin