1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TSK İmamı Adil Öksüz’ün Kaçmasını Sağladığı İddia Edilen Cihat Yıldız Hakkında Şok İddialar!

TSK İmamı Adil Öksüz’ün Kaçmasını Sağladığı İddia Edilen Cihat Yıldız Hakkında Şok İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Cihat Yıldız hakkında 28 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün yapılanmalarına yönelik soruşturmayı tamamlayarak Yıldız hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Yıldız’ın örgüte ait kuruluşlarda kaydının bulunduğu ve üst düzey yöneticilerle irtibatı olduğu belirtildi. Gizli tanık ifadelerinde, Yıldız’ın Adil Öksüz’ü yurt dışına kaçırma planı yaptığına dair detaylar yer aldı.

Yıldız’ın ifadesinde ise örgütsel faaliyetlerde bulunmadığını iddia ederek, darbe gününü Bursa’da geçirdiğini ve Ankara’dan gelen bir arkadaşından darbeden haberdar olduğunu belirtti. Ayrıca, sanık Yıldız’ın ağabeyi Mustafa Yıldız’ın kimlik belgesini kullanarak tutuklandığı suçlamalar da iddianamede yer aldı. Sanık, Adil Öksüz’ü sadece tefsir sohbetine katıldığı için tanıdığını ve Öksüz’ün kaldığı eve hiç gitmediğini söyledi.

İddianamede, sanığın “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” ile “başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması” suçlarından cezalandırılması talep edildi. Sanık Yıldız’ın yargılanması için hazırlanan iddianame, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yıldız, ilerleyen günlerde mahkeme karşısına çıkacak.

Bu dava, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmalar kapsamında önemli bir yargılama sürecini oluşturmaktadır. Örgüte ait kuruluşlarda faaliyet gösteren Yıldız’ın, örgütün üst düzey yöneticileriyle bağlantısı olduğu ve Adil Öksüz’ü kaçırma planı yaptığı iddiaları davanın odak noktasını oluşturmaktadır. Yıldız’ın suçlamaları reddetmesi ve mahkemede yapacağı savunmanın davanın seyrini nasıl etkileyeceği ise merak konusu olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK İmamı Adil Öksüz’ün Kaçmasını Sağladığı İddia Edilen Cihat Yıldız Hakkında Şok İddialar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin