1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Adalet Sarayı Kemer’de Temeli Atıldı: Yargıda Yeni Reformlar Kapıda!

Adalet Sarayı Kemer’de Temeli Atıldı: Yargıda Yeni Reformlar Kapıda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan adalet sarayının yetersiz kalması sebebiyle ilçeye yeni bir adalet sarayı yapılmasına karar verildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temel atma töreninde yaptığı konuşmada adaletin toplumsal huzur ve barışın teminatı olduğunu vurguladı. Adalet, her şeyi yerli yerine koymak anlamına geldiğini belirten Tunç, adaletin gerçekleşeceği yerlerin adliyenin vakarına uygun olması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra, fiziki imkanların yanı sıra adaletin tecellisi için hukuk devleti ile uyumlu bir yargı erkine ihtiyaç olduğunu söyledi. Adaletin gerçekleşmesi için ihtiyaç duyulan üç temel alanın mevzuat, fiziki imkanlar ve insan kaynağı olduğunu vurgulayan Tunç, bu alanlarda yapılan reformlara dikkat çekti.

Adalet Bakanı Tunç, fiziki imkanların artırılmasının yanı sıra yargı mensuplarının nitelik ve niceliğini de artırmaya çalıştıklarını belirtti. 2002 yılından bu yana hâkim ve savcı sayısını önemli ölçüde artırdıklarını ve hukuk eğitim kalitesini yükseltmek için çeşitli adımlar attıklarını açıkladı. Ayrıca, adaletin daha hızlı tesis edilmesi için mahkeme sayılarını sürekli artırdıklarını ve idari yargıda da reformlar yaptıklarını ifade etti. Adaletin daha hızlı bir şekilde tesis edilmesi için çalıştıklarını belirten Tunç, vatandaşların haklarına daha hızlı ve etkin bir şekilde kavuşmaları için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Yargı süreçlerinin daha verimli, hızlı ve güvenli bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla adliye binalarında dijital sistemlerin daha etkin kullanılmaya başlandığını belirten Tunç, yapay zekanın yargı hizmetlerinde kullanılabilmesi üzerine çalışmalar yürüttüklerini de ekledi. Ayrıca, Antalya ve İstanbul Havalimanları gibi bölgelerde adli hizmetlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulabilmesi için yeni sistemlerin kurulduğunu açıkladı.

Kemer Adalet Binası’nın yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 450 gün içinde tamamlanarak hizmete sunulacağını açıklayan Tunç, Antalya’ya yapılan yatırımları ve 2025 yılı yatırım programını da paylaştı. Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni kamuoyuyla paylaşacağını belirten Tunç, vatandaşların hızlı ve etkin bir şekilde haklarına kavuşabilmeleri için gereken adımların atılacağını ifade etti. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine birçok önemli isim katıldı ve tören sonrasında yapılan açıklamalarla adalet sisteminin geliştirilmesi için atılacak adımlar hakkında bilgi verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Sarayı Kemer’de Temeli Atıldı: Yargıda Yeni Reformlar Kapıda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin