1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Öğretmen Pilot Ünal Aster’in Hayatını Kaybettiği Kazada Gözyaşları!

Öğretmen Pilot Ünal Aster’in Hayatını Kaybettiği Kazada Gözyaşları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde meydana gelen acı olayda hayatını kaybeden öğretmen pilot Ünal Aster’in 61 yıllık hayatı müzik, spor, sanat ve havacılık tutkusuyla doluydu. 61 yaşındaki Aster, aletli jimnastikte 4 Avrupa Şampiyonluğu ve Go-Kart yarışlarında 2 dünya 3’üncülüğü elde etmişti. Ayrıca Moskova Sanat Akademisi’nde piyano ve bale eğitimi alan ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde sahne alan Aster, veteriner hekim olarak da uzmanlığı bulunmaktaydı. Ünal Aster, 2 oğlunun doğumunu kendisi gerçekleştiren nadir kişilerden biriydi.

Kazanın yaşandığı olay, Bursa Yenişehir Havalimanı’nda gerçekleşti. Eğitim uçağı, iniş-kalkış çalışması sırasında kalkıştan hemen sonra pistin yanındaki araziye düştü. Uçağın pilotları Ünal Aster ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı olay yerinde hayatını kaybetti. Kazaya ilişkin detayların belirlenmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi inceleme yaparak rapor hazırlayacak.

Ünal Aster ve Emir Gülal Nalcı’nın cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Her iki pilot da İstanbul’da defnedilecek, Emir Gülal Nalcı Eyüp’te, Ünal Aster ise Büyükçekmece’de toprağa verilecek.

Ünal Aster’in hayatı, Bulgaristan’da başlayıp Türkiye’de devam eden bir başarı öyküsüydü. Türk olduğu için pilot olmaya izin verilmemesi üzerine veteriner hekimi olarak kariyerine başlayan Aster, sonrasında 32 yıldır pilotluk yaparak önemli bir başarı yakaladı. Tıp, spor, ve sanat alanında da kariyer sahibi olan Aster, havacılık sevdasını hiç kaybetmedi.

Eşi Gamze Zorlu da pilot olan Aster’in ayrıldığı eşi olan Zorlu, sosyal medyadan paylaştığı mesajla Aster’e veda etti. Aster’in uçuş kariyeri boyunca birçok ödül kazandığı ve binlerce pilot yetiştirdiği biliniyor. Onun havacılık camiasında bıraktığı izleri unutulmayacak ve sevgi ve saygıyla anılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmen Pilot Ünal Aster’in Hayatını Kaybettiği Kazada Gözyaşları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin