1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Şanlıurfa’da PKK-KCK Operasyonunda 6 Zanlı Yakalandı!

Şanlıurfa’da PKK-KCK Operasyonunda 6 Zanlı Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyonlar devam ediyor

Türkiye genelinde terör örgütü PKK-KCK/PYD-YPG’e yönelik operasyonlar devam ediyor. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Şanlıurfa MİT Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı TEM ile İstihbarat şube müdürlükleri ekipleri, terör örgütü PKK-KCK/PYD-YPG’ye karşı çalışma başlattı. Operasyon kapsamında Şanlıurfa, Mardin ve Elazığ’da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 4’ü yabancı uyruklu 6 zanlı yakalandı.

Yakalananlar ve ele geçirilenler

Operasyon sonucunda yakalanan 6 zanlının arasında 4 yabancı uyruklu şahıs da bulunmaktadır. Yapılan aramalarda ise, 1 örgütsel doküman, 1 laptop, 43 fişek, 2 tabanca şarjörü, 6 cep telefonu, 6 sim kart, 2 flaş bellek, 1 hard disk ile 16 CD ele geçirildi. Firarda olan bir şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürdürülmektedir.

Yakalanan malzemeler ve belgeler incelenmek üzere ilgili birimlere teslim edilmiştir. Söz konusu operasyonlar, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele kapsamında önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerinin koordineli çalışmaları ve istihbarat birimlerinin sağladığı bilgilerle gerçekleştirilen operasyonlar, terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemeye yönelik olmaktadır.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarında vatandaşların da desteği ve işbirliği oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede halkın da duyarlı olması ve şüpheli durumları yetkililere bildirmesi, terörle mücadelenin etkinliğini artırmaktadır.

Operasyonların devam edeceği belirtilirken, terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edilmeye devam edileceği vurgulanmaktadır. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak adına gerçekleştirilen bu operasyonlar, halkın da desteğiyle daha da güçlenmektedir. Terörle mücadelede elde edilen her başarı, ülkenin birlik ve beraberliğini pekiştirmekte ve terör örgütlerine karşı caydırıcı bir etki yaratmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da PKK-KCK Operasyonunda 6 Zanlı Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin