1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Jeofizik Mühendisi Fotoğrafladı: Mersin ve Adana’da Skandal Yapılar!

Jeofizik Mühendisi Fotoğrafladı: Mersin ve Adana’da Skandal Yapılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bir jeofizik mühendisi olarak Mersin ve Adana’da gerçekleştirdiği çalışmalar sırasında bölgede inşa edilen yapıları fotoğrafladı. Sosyal medya hesabından paylaştığı görseller ile birlikte bölgenin zemininin sulu ve gevşek olduğunu ve bu nedenle söz konusu yapıların tehlike arz ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Ercan, bu tip yapılaşmalara son verilmesi gerektiğini belirterek, bilimsel gerçeklerin göz ardı edildiği bu tür yapıların nasıl izin gördüğü konusunda eleştirilerde bulundu. Özellikle Mersin’deki gökdelenlerin jeofizik ve jeoloji prensiplerine aykırı olduğunu ve depremlere karşı risk oluşturduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ercan, sosyal medya paylaşımlarında Mersin Viranşehir SOLİ POMPEİPOLİS antik kentinde yaptığı araştırmalardan da bahsetti. Eski kentin bir deprem sonucu mu yoksa başka bir faktör mü nedeniyle yıkıldığını araştırdığını belirten Prof. Dr. Ercan, Çukurova bölgesinde bulunan 16-21 katlı yapıların rezonans ölçümlerinin acilen yapılması gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, bu tür yapıların depremlerde ciddi risk oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Mersin ve Adana’da faaliyet gösteren inşaat şirketlerini de eleştiren Prof. Dr. Ercan, Çukurova’da gerçekleştirilen yapılaşmanın jeofizik ve statik gerçeklere aykırı olduğunu ve bu yapıların sulu ve gevşek toprak üzerine inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, sıfır mütemadi temel üzerine kurulan ve yalıtımsız olan gökdelenlerin de ciddi bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Bu tür yapıların insan hayatını riske attığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ercan, yapılan inşaatların bilime, jeofiziğe ve jeolojiye meydan okuduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan’ın paylaşımlarında yer verdiği bazı yapıların Mersin’in “Bahaması” olarak nitelendirildiği ve bu yapılardan kaynaklı olarak jeofizik, jeoloji ve deprem gibi doğal risklerin göz ardı edildiği belirtildi. Ercan, yer-yapı denetim kuruluşları, belediyeler ve ilgili kurumların bu tür yapıları nasıl onayladığı konusunda sert eleştirilerde bulundu ve ülkenin ve bölgenin geleceğinin tehlikede olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jeofizik Mühendisi Fotoğrafladı: Mersin ve Adana’da Skandal Yapılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin