1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mutlu Çiftler Hatıra Ormanı: Düğün Bahşişiyle Yeşerten Adam

Mutlu Çiftler Hatıra Ormanı: Düğün Bahşişiyle Yeşerten Adam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kulu ilçesinde gazete bayiliği yapan ve düğünlerde mani söyleyen Ramazan Uludağ, 1999 yılında çobanlık yapan dayısı Abdi Taner’in Boztepe adlı hazine arazisine ağaç dikme kararı aldı. Uludağ, çevresinden destek alarak ve düğünlerde topladığı bahşişlerle fidanları satın alıp Boztepe’ye dikti. Toplam 20 dekarlık alanda 2 bin 500 çam ağacı dikerek orman oluşturdu ve buna ‘Mutlu Çiftler Hatıra Ormanı’ adını verdi.

Uludağ, halen ağaçların sulama ve bakımını yapmaktadır. Boztepe’de geçirdiği zamanları anlatırken, ağaç dikip burayı sevmeye başladığını belirtiyor. Ağaç dikme kararı alınmış ve Avrupalı arkadaşlarıyla destek alarak fidanları satın almışlar. Nişanlarda aldığı bahşişlerle ağaç alıp dikmiş. Uludağ, ağaçları ve doğayı sevdiğini vurguluyor.

Uludağ, bölge halkına ormana sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Boztepe’de 20 dekarlık alanda 2 bin 500 çam ağacı olduğunu ve halen haftada bir sulama yaptıklarını belirtiyor. Kulu bölgesinde ağaç sayısının az olduğunu ve şehirleri yeşillendirmenin önemini vurguluyor, buranın herkesin olduğunu ve sevgiyle korunması gerektiğini ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mutlu Çiftler Hatıra Ormanı: Düğün Bahşişiyle Yeşerten Adam
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin