1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Miss Turkey 2024 Güzeli Göreve Başlamadı: İdil Bilgen’den Şaşırtıcı Karar!

Miss Turkey 2024 Güzeli Göreve Başlamadı: İdil Bilgen’den Şaşırtıcı Karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması’nda Türkiye Güzeli seçilen ve Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında, Bingöl’ün Yayladere ilçesine doktor olarak atanan İdil Bilgen, 15 gün dolmasına rağmen görevine başlamadı. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yeni mezun olan ve Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması’nda ‘Türkiye Güzeli’ seçilen İdil Bilgen, Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurasında, Bingöl’ün 2 bin 304 nüfuslu Yayladere ilçesindeki, Yayladere Toplum Sağlığı Merkezi’ne atandı. 1650 rakımlı ve Türkiye’nin nüfus bakımından en küçük 3’üncü ilçesi olan Yayladere’ye 9 Eylül’de ataması yapılan ve 15 gün içinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak göreve başlaması gereken İdil Bilgen’in, başvuru süresi geçti.

Bilgen’in bu sürede herhangi bir başvuru yapmadığı, göreve başlayabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne 2 ay içinde mazeret dilekçesi verebileceği öğrenildi. Belirtilen sürede mazeret dilekçesi vermemesi durumunda da 6 ayda bir yapılan, bir sonraki Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasına başvuru yapabileceği bildirildi.

İdil Bilgen’in, atandığı görevine başlamaması ve belirlenen süre içinde mazeret dilekçesi vermemesi halinde, nasıl bir süreçle karşılaşacağı merak konusu. Bingöl’ün Yayladere ilçesindeki toplum sağlığı merkezinde görev yapması beklenen Bilgen’in, 15 günlük süre içinde başvuru yapmaması ise dikkat çekiyor.

Diğer taraftan, Türkiye Güzeli olarak seçilmesi ve bir güzellik yarışmasında başarılı olmasıyla dikkatleri üstüne çeken Bilgen’in, kayıtlı olduğu ilçedeki sağlık hizmetlerinde nasıl bir rol üstleneceği ise merak konusu. Yayladere ilçesi, nüfus bakımından Türkiye’nin en küçük 3’üncü ilçesi olması sebebiyle sağlık hizmetlerinin önemi oldukça büyük.

Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında atanması yapılan İdil Bilgen’in, görevine başlaması ve Yayladere ilçesindeki sağlık hizmetlerine katkı sağlaması beklenirken, başvuru süresinin geçmesi ve henüz bir adım atmamış olması durumu merak konusu olarak kalmaya devam ediyor. Bilgen’in önümüzdeki süreçte alacağı kararlar ve atacağı adımlar, kariyeri ve geleceği açısından da büyük önem taşıyacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Miss Turkey 2024 Güzeli Göreve Başlamadı: İdil Bilgen’den Şaşırtıcı Karar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin