1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Binbin Halka Arzı Başlıyor: İşte Detaylar!

Binbin Halka Arzı Başlıyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri (Binbin) şirketinin halka arzı için geri sayım başladı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayından sonra yatırımcılar, hisse fiyatı, talep toplama tarihleri ve halka arz detayları hakkında araştırmalara başladı. 2019 yılında kurulan ve 1000 Yatırımlar Holding (BINHO) bünyesinde faaliyet gösteren şirket, halka arz sürecine girmeye hazırlanıyor.

Binbin’in talep toplama süreci ve borsada işlem görmeye başlayacağı tarihler henüz netleşmedi. Şirketin bu detayları ilerleyen günlerde açıklaması bekleniyor. Halka arz fiyatı ise 91,85 TL olarak belirlendi ve halka arz büyüklüğü 1.5 milyar TL olarak duyuruldu.

Şirketin toplamda 17 milyon lot dağıtma planı var ancak bu lotların yatırımcılara nasıl dağıtılacağı henüz netlik kazanmadı. Bin Ulaşım’ın halka arzının katılım endeksine uygun olup olmadığı ise onaylı izahname yayımlandıktan sonra netlik kazanacak ve resmi bilgilendirme ile kamuoyuna duyurulacak.

Binbin, halka arzdan elde edeceği fonları farklı alanlarda değerlendirmeyi planlıyor. Elde edilen fonun %20’si alternatif yatırım fırsatlarına, %30’u makine, taşıt ve cihaz alımlarına, %30’u ticari borçların ödenmesine ve %20’si işletme sermayesinin güçlendirilmesine ayrılacak.

Halka arz süreciyle birlikte Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri (Binbin) şirketi, yatırımcılar tarafından merakla beklenmeye devam ediyor. Özellikle halka arz fiyatı ve dağıtılacak lot miktarı gibi detaylar, yatırımcılar açısından önem taşıyor. Şirketin halka arz gelirlerini nasıl değerlendireceği de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Henüz netleşmemiş olan talep toplama tarihi ve borsada işlem görmeye başlayacağı tarihler, şirketin geleceği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Binbin’in halka arzıyla ilgili detayların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Binbin Halka Arzı Başlıyor: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin