1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’den Vergi Paketi İçin Anayasa Mahkemesi’ne Başvuru!

CHP’den Vergi Paketi İçin Anayasa Mahkemesi’ne Başvuru!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yürürlüğünün durdurulması ve iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını duyurdu. Günaydın, vergi paketi olarak bilinen bu kanunun haksız olduğunu ve Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia etti.

Günaydın, yaptığı açıklamada, vergi paketinin halkın ekonomik durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından birçok kişinin vergi yükünün arttığını ve bu durumun haksız olduğunu vurgulayan Günaydın, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun bu haksızlığın ortadan kaldırılması için önemli olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, vergi kanunlarının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu ve halkın mülkiyet hakkını ihlal ettiği iddia ediliyor. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından birçoğu vergi yükleri altında zorlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi gerektiği dile getiriliyor.

Günaydın, Anayasa Mahkemesi’nden yapacakları kararın halkın lehine olmasını ve vergi paketinin iptal edilmesi yönünde bir adım atılmasını beklediklerini belirtti. Vergi kanunlarının adaletli ve eşitlikçi olması gerektiğini ve haksız vergi yüklerinin vatandaşları olumsuz etkilediğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili, vergi kanunlarının ekonomik büyümeyi teşvik etmesi gerektiğini ve halkın refahını artırmak için adil bir şekilde uygulanması gerektiğini dile getirdi. Vergi paketinin ise bu prensiplere aykırı olduğunu savundu.

Son olarak Günaydın, haksız ve ağır vergi yüklerinin kaldırılması ve vergi adaletinin sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını ve halkın haklarını korumak adına mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Anayasa Mahkemesi’nden gelecek olan kararın halkın beklentilerini ve adalet taleplerini karşılamasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’den Vergi Paketi İçin Anayasa Mahkemesi’ne Başvuru!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin