1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Doğan 5 Tıp Fakültesi Mezunu, Doğdukları Hastanede Doktor Olarak Göreve Başladılar!

Bursa’da Doğan 5 Tıp Fakültesi Mezunu, Doğdukları Hastanede Doktor Olarak Göreve Başladılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa‘da bulunan İnegöl Devlet Hastanesi, son atama kurasında çok özel bir durumla karşılaştı. Hastanede doğan 5 çocuk, yıllar sonra tıp fakültesi mezunu olarak hastanenin acil servisinde doktor olarak göreve başladı. Başhekimi Hayrettin Göçmen, bu durumu “İnegöl adına büyük bir şans” olarak nitelendirdi.

Doktor Sude Tekin, 8 Kasım 2000 tarihinde İnegöl Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Geçen ay yapılan zorunlu hizmet kurasında ilk tercihi yine İnegöl Devlet Hastanesi oldu ve tercihine kavuştu. Doktor Gökçe Eda Vargün ise, doğumunun da hastanede gerçekleştiğini belirterek mecburi hizmet kapsamında yine hastaneyi tercih etti. Acil serviste doktor olarak göreve başlayan Vargün, ailesinin hastanedeki geçmişiyle gurur duyduğunu ifade etti. Doktor Seren Kahraman da, 30 Temmuz 2000 tarihinde İnegöl Devlet Hastanesi’nde doğduğunu ve çocukken tedavi gördüğü koridorlarda şimdi doktorluk yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Hayrettin Göçmen, hastanenin son atamada bu özel durumu yaşamasının tesadüf olduğunu belirtirken, genç doktorlar da aileleriyle geçmişlerini hastanede bir araya getirmenin verdiği mutluluğu dile getirdi. Bu durum, hemşire anne ve sağlık memuru babanın çocuklarının aynı hastanede doktor olarak görev yapmasıyla özellikle duygusal bir anlam kazandı. Tıp fakültesi mezunu genç doktorlar, İnegöl Devlet Hastanesi’nde doğup aynı hastanede doktor olarak görev yapmalarının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, bu şansı yaşamaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Bu özel durum, hastanedeki çalışanlar ve hastane yönetimi tarafından da coşkuyla karşılandı. Aynı hastanenin doğumhanesinde dünyaya gelen ve yıllar sonra burada doktor olarak görev yapmaya başlayan gençlerin hikayesi, başarı ve tesadüfün güzel bir örneği olarak değerlendirildi.İnegöl Devlet Hastanesi’nde doğup aynı hastanede doktor olarak görev yapmaya başlayan gençler, insanların hayatlarında dönüm noktası olabilecek bu tür anıların tesadüfleriyle bir araya gelmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Doğan 5 Tıp Fakültesi Mezunu, Doğdukları Hastanede Doktor Olarak Göreve Başladılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin