1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İş İnsanı, Sahte Mesajlarla Suçlandı

İş İnsanı, Sahte Mesajlarla Suçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da ikamet eden S.M., Eskişehirli iş insanı Hikmet Öztürk’ün iddialarına göre WhatsApp üzerinden tehditlerde bulunarak hakaret ettiğini iddia ederek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. S.M., şikayetinde WhatsApp yazışmalarının ekran fotoğraflarını da delil olarak sundu. Başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir’deki Kurtuluş Polis Merkezi Amirliği’ne çağrılan Hikmet Öztürk, avukatı Mustafa Emir Arslan ile birlikte ifade verdi. Öztürk, S.M.’yi tanımadığını ve Diyarbakır’a hiç gitmediğini söyledi.

Öztürk, şikayet eden kişinin sahte mesaj fotoğrafları ile bu işi meslek haline getirdiğini öne sürerek, şunları belirtti: “Polis merkezine gittim, Diyarbakır Adliyesi’nden bana kağıt gelmiş. Hakkımda suç duyurusunda bulunulmuş. Gidip, öğrendik ki vatandaşı birini WhatsApp yazışmalarında tehdit etmişim, hakaretler yağdırmışım. Ama bu kişiyi kesinlikle tanımıyorum, uzaktan yakından hiçbir alakam yok. Bu yaşıma kadar Diyarbakır’a gitmişliğim yok. Avukatım araştırdığında sahte mesajlar oluşturduklarını anladık. Avukatım şikayette bulunan kişiyle irtibat kurdu. Aradığında avukatımdan davadan vazgeçmesi karşılığında para istemiş. Öncelikle 20 bin lira, iş insanı olduğumu anlayınca da 100 bin liraya çıkardı. Anladık ki şikayet eden kişi, bunu bir ticarete dökmüş gibi gözüküyor. Biz de bu kişiden davacı olacağız, bunun gibi kişilerin önüne geçmek lazım. Delil olarak sunduğu fotoğraflarda benim profil fotoğrafım bile yok. Mesajlar ve ekran fotoğrafları sahte” dedi.

Hikmet Öztürk’ün avukatı Mustafa Emir Arslan, Diyarbakır’da savcılığa sunulan WhatsApp konuşmalarının yapay zeka destekli internet ortamında üretilmiş olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Arslan, müvekkilinin siyasi kariyeri nedeniyle telefon numarasının kolaylıkla bulunabildiğini ve şunları ekledi: “Karşı tarafla iletişime geçtik. Şikayet eden kişi, Hikmet Özkan’ı tanımadığını, böyle onlarca, yüzlerce dosyasının olduğunu söyledi ve ‘Hangi dosyadan bahsediyorsunuz?’ diyerek bizden dosya numarası istedi. Müvekkilimin daha önceden siyasi kariyeri, belediye başkan adaylığı olduğu için telefon numarasına ulaşmak çok kolay. İsmini yazıp, internette arama yaptırdığınız zaman müvekkilimin telefon numarasına çok kolay erişebilirsiniz.”

Arslan ayrıca, WhatsApp konuşmalarının delil niteliğinde kabul edildiğini ve yapay zeka destekli platformlarda mesajların kolaylıkla oluşturulduğunu belirtti. Aynı yöntemle yüzlerce kişiyi dava eden kişiler olduğunu ve bu durumun dikkat çekici olduğunu ifade etti.

S.M.’nin suç tarihi ve yazışmalarının tutarsız olduğunu savunan Avukat Mustafa Emir Arslan, ekran görüntülerinin sahte olduğunu ve fark edildiğini vurguladı. Arslan, bu durumu detaylı bir şekilde açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İş İnsanı, Sahte Mesajlarla Suçlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin