1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul ve Moskova Arasında İmzalanan İşbirliği Protokolüyle Yeni Bir Dönem Başlıyor!

İstanbul ve Moskova Arasında İmzalanan İşbirliği Protokolüyle Yeni Bir Dönem Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Moskova şehri yönetimi arasında ilişkileri geliştirme amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. İmamoğlu, Rusya Federasyonu’nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Moskova Hükümeti Bakanı Sergey Cheremin ve diğer yetkililerin katılımıyla protokol törenine ev sahipliği yaptı.

İmamoğlu, global bir konuma sahip İstanbul ve Moskova’nın bölgenin kaderini belirlediğini vurgulayarak, protokolün iki şehrin ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayacağını ve yerel diplomasiye uluslararası alanda bir platform sağlayacağını belirtti. Protokolün, 2024-2027 yılları arasında geçerli olacağını açıkladı ve İstanbul ile Moskova’nın bölgede barış ve huzurun tesisinde önemli bir rol oynamayı hedeflediğini ifade etti.

Moskova Hükümeti Bakanı Cheremin, iki şehrin uluslararası ilişkilerde önemli bir rol üstlendiğini dile getirerek, ekonomik işbirliğinin yanı sıra teknoloji, dijitalleşme ve şehircilik gibi alanlarda potansiyelin büyük olduğunu belirtti. Protokolün bu alanlarda işbirliğini ve ortaklığı geliştireceğine inandığını ifade etti.

İmamoğlu ve Cheremin’in konuşmalarının ardından protokol imzalandı ve heyetler hatıra fotoğrafı çektirdi. Protokol kapsamında kentsel planlama, altyapı çalışmaları, toplu taşıma, trafik iyileştirme, kültürel mirasın korunması, spor faaliyetleri, turizm geliştirme, akıllı şehir teknolojileri, sağlık hizmetleri, sosyal hizmetler ve iklim değişikliği gibi alanlarda işbirliği yapılması planlanmaktadır.

İstanbul ve Moskova arasındaki işbirliği protokolü, iki şehrin uluslararası ilişkilerde ve ekonomik alanda daha güçlü bir rol oynamasını teşvik etmektedir. İki şehir, farklı alanlarda yapılacak işbirlikleri ile birlikte kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerini daha da geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu işbirliğiyle, İstanbul ve Moskova’nın hem kendi halklarına hem de bölgeye fayda sağlayacak ortak projeler gerçekleştirmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul ve Moskova Arasında İmzalanan İşbirliği Protokolüyle Yeni Bir Dönem Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin