1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye’den usulsüz bağışlar almakla suçlanıyor!

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye’den usulsüz bağışlar almakla suçlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Belediye Başkanı Eric Adams, 2021 yılındaki seçim kampanyasında Türkiye’den ve Türklere ait bazı ABD şirketlerinden usulsüz olarak bağış alma suçlamasıyla dava açıldı. Davada Adams’a para transferi dolandırıcılığı, rüşvet, yabancı bir kişiden kampanya katkısı almakla ilgili suçlamalar yöneltiliyor. Belediye başkanı, federal mahkemeye gelerek savunmasını sunmak üzere düzenlenen kısa duruşmaya katıldı. Hakime “Suçlu değilim, sayın yargıç” dedi. Adams’ın avukatı suçlamaların düşürülmesi için talepte bulunacaklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Adams’a yönelik suçlamaların ardından süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Türkiye’nin içişlerine karışmadığını vurguladı. Adams hakkındaki iddianamede, görevi karşılığında Türk işadamları ile yasadışı seçim fonları ve lüks seyahati rüşvet olarak aldığı iddiası yer aldı. 57 sayfalık iddianamede Adams’ın, yetkililere baskı yaptığı iddia edildi. Savcılar, Adams’ın “uygunsuz davranışlarının” 2014 yılında başladığını iddia ediyor. Adams’ın ayrıca 10 milyon dolarlık kamu fonunu kötüye kullandığı belirtiliyor.

Basın toplantısı düzenleyen Adams, istifa çağrılarını reddedip “Belediye başkanı olarak işimi yapmaya devam edeceğim” demişti. Görevi kötüye kullandığı iddialarını kabul etmeyerek, “suçlamalarla mahkemede mücadele edeceğini” de kaydetmişti. Erdoğan’ın bu haftaki New York gezisinde de gittiği Türkevi, Türk yetkililerin toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Türkevi’nin yangın güvenlik sorunlarının çözülmediği, 2021 tarihli bir raporda da ortaya konmuştu.

Sonuç olarak, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında Türkiye’den ve Türklere ait bazı ABD şirketlerinden usulsüz olarak bağış alma suçlamasıyla dava açılmıştır. Adams’a para transferi dolandırıcılığı, rüşvet, yabancı bir kişiden kampanya katkısı almakla ilgili suçlamalar yöneltiliyor. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirtirken, Adams’ın suçlamaları reddettiği ve mahkemede savunmaya geçeceği belirtilmektedir. Erdoğan’ın Türkevi ziyareti ve binanın güvenlik sorunları da gündeme gelmiştir. Adams’ın iddialarla mücadele edeceği ve görevine devam edeceği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye’den usulsüz bağışlar almakla suçlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin