1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartı Borçları 60 Ay Vade ile Yapılandırılacak! Detaylar Burada!

Kredi Kartı Borçları 60 Ay Vade ile Yapılandırılacak! Detaylar Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan yeni düzenleme ile bireysel kredi kartı borçları artık 60 ay vadeye kadar yapılandırılabilecek. Bu uygulama, dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen bireyler için getirildi. Böylelikle, kredi kartı borçlarını taksitlendirme imkanına sahip olacaklar. Yapılandırma sürecinde, her ay ödenecek taksit miktarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek.

Yapılandırma sonrasında kredi kartında kalan bakiyenin kullanımına devam edilebilecek. Örneğin, 100 bin liralık bir borcun 50 bin liralık kısmı yapılandırılırsa, kart sahipleri kalan 50 bin lira üzerinden harcama yapabilecekler. Ancak, yapılandırılan borcun en az yarısı ödenmeden kredi kartı limiti artırılamayacak.

Uygulanacak olan yapılandırma faiz oranı %3,11 olarak belirlendi. Örneğin, 50 bin lira borcun 12 ay vade ile taksitlendirilmesi durumunda toplam geri ödeme 64 bin liraya ulaşacak ve aylık taksit tutarı 5,340 lira olacak. 60 ay vade ile yapılandırıldığında ise toplam ödeme 133 bin liraya çıkacak ve aylık taksit 2,228 lira olarak asgari ödeme tutarına eklenecek.

İhtiyaç kredilerinde de benzer bir uygulama yapılacak. 30 günden fazla anapara ve faiz ödemesi yapılmamış borçlar 60 aya kadar yapılandırılabilecek ve borçluların bu yapılandırmaya başvurması için 1 yıl içinde başvuruda bulunmaları gerekecek.

Asgari ödeme oranları da değişti. Kredi kartlarındaki asgari ödeme oranı, dönem borcunun %20’sinden %25’e yükseltildi. 50 bin lira ve altında kalan kredi kartları için asgari ödeme oranı %20, üzerinde olanlar için ise %40 olarak uygulanacak.

Yeni düzenlemeler 1 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. TCMB, bireysel kredi kartlarına uygulanacak azami akdi faiz oranlarını 24 Ekim’de duyuracak ve bu oranlar da Kasım ayı itibarı ile geçerli olacak. Bu sayede, kredi kartı faiz oranları borç miktarına göre belirlenerek, daha az borcu olan kullanıcılar daha düşük faiz ödemeyi hedeflemektedir. Güncel referans faiz oranı ise %3,11 olarak belirlenmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kredi Kartı Borçları 60 Ay Vade ile Yapılandırılacak! Detaylar Burada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin