1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mehmet Nuri Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivali’yle Sanat ve Turizmi Birleştiriyoruz

Mehmet Nuri Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivali’yle Sanat ve Turizmi Birleştiriyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat ve siyaset dünyasından birçok ismin katıldığı bir programda konuştu. Göreve başladıkları günden bu yana hedeflerinin, kültür ve turizm alanında ülkenin potansiyelini millete sürdürülebilir bir şekilde faydaya, ürüne ve hizmete dönüştürmek olduğunu belirtti. Kültür sanat ile turizmi ayrı kategoriler olarak değil, birbirlerini destekleyen bir ekosistemin parçaları olarak gördüklerini vurguladı.

Ersoy, “kültür ve sanatla bütünleşmiş bir turizm” vizyonu doğrultusunda Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Festivalin, yerelden evrensele bir kültür ve sanat buluşması olduğunun altını çizdi. Kültür ve sanatın hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti ve festivalin çocuklar için erken yaşlarda bir deneyim haline getirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Ersoy, festivalin kültür ve tarihin, medeniyet mirasının ve modern eserlerin ulusal ve uluslararası platformlarda sergilendiği bir sahne olduğunu ifade etti. Göbeklitepe ve Atatürk Kültür Merkezi gibi değerlerin festival kapsamında yer aldığını belirtti. 7 bölgede 16 şehrin kültürel zenginliklerinin tanıtıldığını ve festivalin turizmdeki ürün çeşitliliğini şehirlerin kendilerinde tanıtmak ve deneyimlemek için bir fırsat sunduğunu söyledi.

İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 9 gün boyunca 110’dan fazla noktada, 500’e yakın etkinliğe ev sahipliği yapacağı bilgisini veren Ersoy, festivalde müziğin renkleri, sanatın formları, bilgi ve deneyimin derinliği, gastronomik özgünlük ve çocuklar için kültür ve sanat etkinliklerinin sunulacağını belirtti. Festivalin Türkiye genelinde tüm şehirlere yayılacağını ve uluslararası alanda etkisini artıracağını da dile getirdi.

Avrupa Festivaller Birliği Başkanı Jan Briers ise birliğin festivaller aracılığıyla dayanışma ve barışı teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. EFA’nın Türk festivallerine destek verdiğini ve festivaller aracılığıyla kültürler arası diyaloğun güçlendirilmesine katkı sağladığını belirtti. EFA ile Türk festivalleri arasındaki bağların kıymetli olduğunu vurguladı.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Sebastiao Salgado da İstanbul’a seyahat etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. İstanbul’daki müzeleri gezeceğini ve festival kapsamında sergisinin yer almasından dolayı sevinçli olduğunu belirtti. Medya sanatçısı Refik Anadol ise festivalin Türkiye’deki etkisine değinerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti. Sanatın her şeyi değiştiren bir güç olduğunu vurguladı ve Türkiye’de bu alanda çalışmalar yapmanın kendisi ve ekibi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

İstanbul Kültür Yolu Festivali, 6 Ekim tarihine kadar şehir genelinde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mehmet Nuri Ersoy: Türkiye Kültür Yolu Festivali’yle Sanat ve Turizmi Birleştiriyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin