1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mansur Yavaş: “Anayasa’nın Değişmez Maddeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bayrak ve Türk Milletidir”

Mansur Yavaş: “Anayasa’nın Değişmez Maddeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bayrak ve Türk Milletidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Mut İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Yavaş, konuşmasında CHP’nin hassasiyetlerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bayrak ve Anayasa’nın değişmez maddeleri olduğunu vurgulayarak anayasa tartışmalarına da değindi.

Yavaş, “Televizyonlara çıkıp ‘4. maddeyi kaldıralım’ diyerek, ilk üç maddeyi de kaldıracak şekilde şimdiden tezgah kurmaya kalkanların; adı ne olursa olsun, bu milletle, bu vatanla, Türk bayrağıyla problemi olan herkese biz de karşıyız. Biz Türk’üz” diyerek vatanseverlik vurgusu yaptı. Yavaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü hatırlatarak ülkeyi seven herkesle beraber olduklarını belirtti.

Yavaş, genel iktidara geldiklerinde devletin tüm kurumlarını Cumhuriyet’in temel prensipleri çerçevesinde yeniden yapılandıracaklarını ifade etti. “Milli Eğitim başta olmak üzere Türkiye’nin çöken bütün kurumlarını rehabilite etmek, tekrar ayağa kaldırıp Cumhuriyet’in kuruluş ayarlarına döndürmekten başka hiçbir gayemiz yoktur” dedi. Ayrıca, gelecek nesiller için çalıştıklarını ve artık beklenebilecekleri bir makam olmadığını belirtti.

Yavaş, “Bu saatten sonra bekleyebileceğimiz herhangi bir makam yoktur. Ama bu güzel vatanı bize emanet eden insanlara borcumuz var. Nasıl Mustafa Kemal Atatürk bu vatanı bağımsız bir şekilde bize emanet ettiyse, biz de torunlarımıza aynı şekilde teslim etmek zorundayız ve bunun için çalışıyoruz. Başaracağımızdan eminiz” şeklinde konuştu.

Görüldüğü gibi, Vahap Seçer ve Mansur Yavaş, CHP’nin temel değerlerini vurgulayarak partililerle bir araya geldi ve gelecek için verdikleri mücadeleyi anlattılar. Yavaş, Atatürk’ün ilkelerine ve Türk vatanına olan sadakatlerini vurgularken, gelecek nesillere daha iyi bir ülke bırakma sorumluluğunu hatırlattı. Yavaş ve Seçer’in ziyareti ve yaptıkları konuşmalar, CHP’nin ve Cumhuriyet’in temel değerlerine olan bağlılıklarını gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mansur Yavaş: “Anayasa’nın Değişmez Maddeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bayrak ve Türk Milletidir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin