1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MARMARA’YI VAHŞET GECECEK: SICAKLIKLAR 15 DERECE DÜŞECEK, YAĞIŞ YOLLARI SU ALABİLİR!

MARMARA’YI VAHŞET GECECEK: SICAKLIKLAR 15 DERECE DÜŞECEK, YAĞIŞ YOLLARI SU ALABİLİR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne üzerinden Marmara Bölgesi’ne giriş yapacak olan yağışlı hava dalgası, özellikle İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirleri etkileyecek. Cumartesi günü sıcaklıklar 32-33 derece civarında seyrederken, pazar gecesi aniden 15 derece birden düşecek. Gece boyunca devam edecek yağışlar, pazartesi günü Batı Karadeniz ve İç Anadolu’yu da etkisi altına alacak. Pazartesi ilerleyen saatlerde ise yağışlı hava Ege’nin kuzey kesimlerinde de etkili olacak.

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen’e göre, Türkiye bu hafta yaz ve sonbaharı bir arada yaşayacak. Pazar gününe kadar sıcak günler devam ederken, pazartesi itibarıyla sonbaharın etkisi hissedilmeye başlayacak. Marmara Bölgesi özellikle pazartesi günü için dikkat çekici sıcaklık düşüşleri yaşayabilir. Kuvvetli yağışların sele ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısında bulunan Şen, pazartesi günü hava sıcaklıklarının 7-8 derece birden düşeceğini belirtti.

Özellikle sağanak yağışlar nedeniyle oluşabilecek su birikintileri ulaşımda aksamalara yol açabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, hafta sonu ve yeni haftanın başında Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının değişeceği öngörülüyor. 29 Eylül, 30 Eylül, 1 Ekim, 2 Ekim ve 3 Ekim için hava durumu tahminleri henüz belirlenmemiş durumda.

Bu durumlar göz önüne alındığında, hava durumuna ve uzun vadeli tahminlere dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Yağışlı hava koşullarının yol açabileceği olası aksamalara karşı gerekli önlemlerin alınması ve güvenliğin sağlanması gerekmektedir. Geçiş dönemi mevsimlerde yaşanan hava değişiklikleri, vatandaşların dikkatli olmasını ve zor duruma düşmemek için gerekli tedbirleri almasını gerektirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MARMARA’YI VAHŞET GECECEK: SICAKLIKLAR 15 DERECE DÜŞECEK, YAĞIŞ YOLLARI SU ALABİLİR!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin