1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’deki Kripto Borsası Mağdurları Seslerini Duyurdu: “Kendi Paramızın Dilencisi Olduk!”

Türkiye’deki Kripto Borsası Mağdurları Seslerini Duyurdu: “Kendi Paramızın Dilencisi Olduk!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası olan Bitay, Türkiye’deki 80 borsadan biri olarak 2019 yılından beri faaliyet göstermektedir. Hızlı ve güvenli al-sat hizmeti sunduklarını belirten platformları, 100 binden fazla kullanıcıya sahiptir. Ancak, Kasım 2023’ten bu yana birçok kullanıcı paralarını geri alamadıklarını iddia etmektedir. Bu durum, mağduriyet yaşayan kullanıcıların savcılığa başvurmasına neden olmuştur.

Sözcü Ana Haber’de konuşan Fatih Portakal, kripto borsalarının risklerine dikkat çekerek vatandaşları uyarıcı bir şekilde konuşmuştur. Banka, altın ya da kripto borsaları gibi seçenekler arasında yatırım yaparken dikkatli olunması gerektiğini vurgulamıştır. Bu uyarılar, Bitay platformunda mağdur olan kullanıcıları daha da endişelendirmiştir.

Mağdurlar, SÖZCÜ TV’ye yaptıkları açıklamalarda yaşadıkları mağduriyetleri detaylı bir şekilde anlatmışlardır. Bazı mağdurlar, Haziran ayından beri platforma ulaşamadıklarını ve paralarını çekemediklerini belirtirken, bazıları da geçen sene Aralık ayından itibaren hiçbir ödeme alamadıklarını ve platformun çalışanlarına erişim sağlayamadıklarını dile getirmişlerdir. Mağdurlar, paralarını parça parça çekmeleri gerektiği ve bu işlemi yaptıklarında bile paralarını alamadıklarını ifade etmişlerdir.

Bitay platformunda yaşanan mağduriyetler, kripto para piyasasının risklerini bir kez daha gündeme getirmiştir. Kullanıcıların yatırım yaparken her zaman güvenilir ve düzenlenmiş platformları tercih etmeleri önem arz etmektedir. Mağdur olan kullanıcıların, yaşadıkları sorunları yargıya taşıyarak haklarını aramaları ve bu tarz durumların tekrar yaşanmasını engellemek adına dikkatli olmaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’deki Kripto Borsası Mağdurları Seslerini Duyurdu: “Kendi Paramızın Dilencisi Olduk!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin