1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki: İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni yok etmeyi amaçlıyor!

Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki: İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni yok etmeyi amaçlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ndeki olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Şifa Hastanesi’nden gelen görüntülerin, İsrail’in Filistin halkını sistematik bir şekilde hedef aldığını kanıtladığı vurgulandı. İsrail’in son altı ayda işlediği suçların insanlık tarihindeki en büyük barbarlıklar arasında yer aldığı belirtildi. Suç işleyenlerin yargılanacağı ve suçlara göz yumanların tarihe kara leke olarak geçeceği ifade edildi. Ayrıca, İsrail’in insanlık vicdanını ve hukuku yok sayarak küresel barışa zarar verdiği ve uluslararası camianın bu duruma müdahale etmesi gerektiği vurgulandı.

Şifa Hastanesi’ne yapılan saldırıda, İsrail ordusunun 18 Mart tarihinde baskın düzenlediği ve hastaneye sığınan binlerce Filistinliyi kuşattığı hatırlatıldı. Gazze’deki hükümetin verdiği bilgilere göre, İsrail güçlerinin hastane çevresinde 400’den fazla Filistinliyi öldürdüğü, 900’den fazlasını alıkoyduğu ve 1050 evi yıktığı belirtildi. İsrail ordusu ise, 2 hafta süren baskında 200 Filistinliyi öldürdüğünü ve 500’den fazlasını alıkoyduğunu açıklamıştı. İsrail askerlerinin hastane yerleşkesinden çekildiği doğrulandı ancak tanıklar, çekilmeden önce hastanenin tüm binalarını yaktıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, BM Güvenlik Konseyi’nin kabul ettiği ateşkes kararının ve Uluslararası Adalet Divanı’nın açıkladığı tedbirlerin uygulanması için vakit kaybetmeden önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. İsrail’in insanlık suçu işlemeye devam etmesinin kabul edilemez olduğu belirtilerek uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.

Öte yandan, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi’ne düzenlediği saldırının, Gazze’deki 7 binden fazla hasta ve yerinden edilmiş Filistinli için büyük bir trajedi olduğu ve uluslararası camianın bu duruma sessiz kalmaması gerektiği vurgulandı. Şifa Hastanesi’nin Şubat ayında da benzer bir saldırıya uğradığı ve binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Son olarak, İsrail’in Filistin halkına yönelik bu saldırgan tutumunun sonlandırılması ve barışçıl bir çözüm bulunması çağrısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki: İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni yok etmeyi amaçlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin