1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Basketbol Gelişim Merkezi Açılışında Konuştu: İstanbul’un Spor Başkenti Olma Yolunda Atılan Büyük Adım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Basketbol Gelişim Merkezi Açılışında Konuştu: İstanbul’un Spor Başkenti Olma Yolunda Atılan Büyük Adım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da gerçekleşen “Basketbol Gelişim Merkezi Açılış Töreni”nde gençleri selamladı ve coşkularından dolayı teşekkür etti. Yeni spor tesisinin şehre kazandırılmasının gururunu yaşadıklarını belirten Erdoğan, sadece bir spor kompleksi olmadığını, aynı zamanda İstanbul’un dünya sporunda hak ettiği yere ulaşması için atılan önemli bir adım olduğunu söyledi. Basketbol tutkunları ve gençler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Erdoğan, gelişmiş ülkelerin spor yatırımlarına stratejik bir bakış açısıyla yaklaştığını vurgulayarak, bu tür yatırımların şehirleri küresel markalar haline getirdiğine işaret etti. İstanbul’un da bu şehirler arasında yer alacağını belirten Erdoğan, İstanbul’un sanatın ve sporun başkenti olmasını hedeflediklerini ifade etti. Basketbol faaliyetlerinin, yeni merkezin açılmasıyla hız kazanacağını söyleyen Erdoğan, 2021 yılında başlayan çalışmaların bugün hizmete sunulmasıyla projenin tamamlandığını belirtti.

Basketbol Gelişim Merkezi’nin Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi olduğunu vurgulayan Erdoğan, gençlerin burada destan yazacaklarını ifade etti. Merkezin alt yapı takımlarına yeni bir yer sağlayacağını söyleyen Erdoğan, tesisin fiziki özelliklerinden de bahsetti. 10 bin kişilik ana salon, bin kişilik maç salonu ve 417 adet otopark alanının bulunduğu merkezin, sporculara geniş imkanlar sunan bir merkez olduğunu belirtti.

Basketbol Gelişim Merkezi’nin ayrıca 8 derslikli bir basketbol lisesi olduğunu açıklayan Erdoğan, gençlerin kapsamlı eğitimden geçirileceğini ve basketbol yıldızları olarak yetiştirileceğini belirtti. Basketbol müzesiyle gençlerin ufkunu genişleteceklerini ifade eden Erdoğan, merkezin İstanbul’un marka değerini artıran bir eser olduğunu dile getirdi. Tesisin hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti ve gençlerden imkanları en iyi şekilde değerlendirmelerini beklediğini söyledi. Son olarak, oynanacak maçta her iki takıma başarılar diledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Basketbol Gelişim Merkezi Açılışında Konuştu: İstanbul’un Spor Başkenti Olma Yolunda Atılan Büyük Adım!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin