1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ordu’da Halkın Direnişi: Maden Şirketi Yine Durduruldu!

Ordu’da Halkın Direnişi: Maden Şirketi Yine Durduruldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’da bir maden şirketi tarafından yapılan sondaj çalışmaları, Mera Kurulu tarafından ikinci kez uygun görüldü. Bu karar üzerine Ordu Çevre Derneği, kararın iptali için yürütmeyi durdurma davası açtı.

Korgan Aybastı Yaylaları Platformu üyeleri ve bölge halkı, şirketin sondaj çalışmalarına karşı iki kez müdahalede bulundu. Sonradan şirket çalışmalarına yeniden başlaması üzerine halk tekrar alana giderek çalışmaları durdurdu. Bu eyleme ORÇEV yöneticileri, muhtarlar ve CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de destek verdi.

Şirket, vatandaşların gayretleri sonucunda çalışmayı durdurma kararı aldı. Ancak halk, şirket çalışanlarının bölgeden ayrılmasını istedi ve şirket çalışanları alkışlarla uğurlandı.

Bölge sakinlerinden Bülent Güney, madene karşı olmadıklarını ancak yaylalarının korunması gerektiğini dile getirdi. ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi gönül ise maden şirketine karşı sert tepki göstererek, mahkeme kararları ve kurum görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Ormancılar Derneği Temsilcisi Barış Sagra, doğal alanların korunması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Korgan ise mücadelenin büyüyerek devam ettiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ordu’da Halkın Direnişi: Maden Şirketi Yine Durduruldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin