1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Marmara’ya Kuvvetli Yağış Uyarısı

Marmara’ya Kuvvetli Yağış Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey kesimleri parçalı bulutlu olacak, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara’nın batısında, gece saatlerinde Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege’nde sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava beklentisi var. Yağışların akşam saatlerinde Trakya’da, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara ile Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve sis görülebilir.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle güney ve batıdan hafif eserken, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği Trakya’dan başlayarak İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevresine kadar uzanan bölgede sarı uyarı verildi. Özellikle İstanbul’da, gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum beraberinde sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara neden olabilir.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamalarla halkın dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması istendi. Diğer bölgelerde de benzer uyarılar yapıldı.

Denizlerde batı Karadeniz’de fırtına beklenirken, diğer bölgelerde de rüzgarın kuvvetli olması ve yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Halkın Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarını takip etmesi önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmara’ya Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin