1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili adıyla çağrılan tartışmalı istifasından sonra partiden ayrıldı

CHP Milletvekili adıyla çağrılan tartışmalı istifasından sonra partiden ayrıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yapılan açıklamada, Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün partiden istifa etme talebinde bulunduğu bildirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla, Ün’ün hakkındaki iddialar nedeniyle istifasını istediği belirtildi. Bu talep üzerine Ediz Ün, CHP Grup Başkanvekilleri ile bir araya gelerek adli süreç tamamlanana kadar partiden istifa etmeyi talep etti. Parti tarafından bu talep uygun görülerek, Ün’ün adli sürecin sonucuna göre partiden geri döneceği açıklandı.

Edirne’de 20 Eylül tarihinde yapılan aramada, CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait araçta kaçak elektronik sigara aparatları bulunmuştu. Ün, konuyla ilgili olarak kaçak ürünlerin varlığından haberinin olmadığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtmişti. Bu olay üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ediz Ün’ün istifasını istemişti. Ün, adli süreç devam ederken partiden istifa ederek, sonucun ardından partiye geri döneceğini ifade etmiştir.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD ziyaretinden döndükten sonra Ediz Ün hakkındaki iddialar üzerine harekete geçmiş ve istifasını talep etmiştir. Ediz Ün’ün istifası konusunda CHP’den yapılan açıklamada, adli sürecin tamamlanmasına kadar istifasının uygun görüldüğü ve sürecin sonucuna göre partiye döneceği belirtilmiştir. Edirne Milletvekili Ediz Ün ise, kaçak elektronik sigara aparatlarıyla ilgili olarak suçsuz olduğunu savunarak, savcılığa başvurmuştur.

Sonuç olarak, CHP’li Milletvekili Ediz Ün’ün istifasının kabul edildiği ve adli sürecin sonucuna göre partiye dönüş yapacağı açıklanmıştır. Özgür Özel’in talimatıyla harekete geçen CHP, partisinden ayrılan üyeye destek olacaklarını belirtmiştir. Ediz Ün’ün adli sürecin sonucuna göre tekrar partiye dönmesi beklenmektedir. Bu süreçte CHP, partisi içindeki disiplini ve yasalara bağlılığı ön planda tutmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili adıyla çağrılan tartışmalı istifasından sonra partiden ayrıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin