1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM 3. Yasama Yılı Açılışında Neler Olacak? İşte Detaylar!

TBMM 3. Yasama Yılı Açılışında Neler Olacak? İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılışı için 1 Ekim Salı günü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak. Meclis, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın ilk gününde öğretmenlik mesleği Kanun Teklifi’nin yarım kalan görüşmeleriyle çalışmalara başlanacak. Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. TBMM Genel Kurulu saat 15.00’te açılacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurula takdim edilecek ve bir konuşma yapacak. Meclis başkanlarının geleneksel resepsiyonu, TBMM Tören Salonu’nda saat 19.30’da gerçekleştirilecek. Genel Kurul, yeni yasama yılının ilk mesaisine 2 Ekim Çarşamba günü devam edecek. Yasama yılı açılışında TBMM’ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Meclis Genel Kurulu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine başlayacak. Görüşmelerin ardından tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi ele alınacak. Ayrıca, TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu ile TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonunun raporları da gündeme alınacak.

Meclis, 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında kanuni düzenlemeler gerektiren reformlar üzerinde çalışacak. Vergi harcamalarının gözden geçirilmesi, sosyal güvenlik sistemindeki düzenlemeler, otomatik katılım sistemi ve iş kanunu değişiklikleri gibi konular ele alınacak. Ayrıca, yargılama süreçlerinin etkinleştirilmesi, icra ve iflas mevzuatının güncellenmesi, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik karbon fiyatlandırma mekanizması ve piyasa gözetim ve denetim kurumu gibi konularda düzenlemeler yapılacak.

Günümüzde, Mecliste grupları bulunan bazı siyasi partilerin de grup toplantıları gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Meclisin 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın başlangıcı olan bu gün, ülke için önemli ve kararlı bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM 3. Yasama Yılı Açılışında Neler Olacak? İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin