1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye Savunma Sanayii Küresel Liderliğini Gösterdi

Türkiye Savunma Sanayii Küresel Liderliğini Gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet Gazetesi’ne konuşan Görgün, savunma sanayisinin küresel çapta elde ettiği başarıların itibarsızlaştırılma çabalarının provokasyonlarla yapıldığını belirtti. Gerçeklerin göz ardı edilerek yürütülen bu çirkin kampanyaların ne milli hedeflere zarar verebileceğini ne de milletin kararlılığını sarsabileceğini söyledi.

Savunma sanayisinin 185 ülkeye 230’dan fazla stratejik ürün sağlayan, küresel rekabet gücü yüksek bir sektör olduğunu vurgulayan Görgün, Türkiye’nin ADEX 2024 Fuarı’nda 210 şirketin katılım gösterdiğini ve bunun Türkiye’nin savunma sanayindeki liderliğini gösterdiğini ifade etti.

Görgün, Azerbaycan ile savunma alanında iş birliğinin devam ettiğini belirterek, Azerbaycan ile yapılan ortak üretim süreçlerinin savunma sanayisinde kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini açıkladı. ADEX Fuarı’nda imzalanan anlaşmaların iki ülkenin savunma alanındaki işbirliklerini derinleştirdiğini kanıtladığını söyledi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişmeleri ve başarıları dile getirdi. 20 yıl önce İsrail’den alınan Heron insansız hava araçlarına milyarlarca dolar ödendiğini hatırlatan Bayraktar, Türkiye’nin bu alanda devrim niteliğinde adımlar attığını belirtti. Türkiye’nin en ileri teknolojik SİHA’ları ürettiğini ve dünya pazarının lideri konumuna geldiğini vurguladı. ADEX Uluslararası Savunma Fuarı’nda Türk firmalarının dominant rol üstlenmesinin Türkiye’nin başarısının somut göstergesi olduğunu ifade etti.

Bayraktar, sosyal medyada yürütülen sahte bayrak operasyonlarına karşı olduklarını ve ülkenin milli kazanımlarını korumak için kararlı olduklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Savunma Sanayii Küresel Liderliğini Gösterdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin