1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Türk Telekom, Deprem Bölgelerindeki Kadınlara Dijital Eğitimler Veriyor!

Türk Telekom, Deprem Bölgelerindeki Kadınlara Dijital Eğitimler Veriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projenin yeni döneminde deprem bölgesindeki kadınlara odaklanarak dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimleri sunuyor. Bu sayede kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ve eşit bir konumda yer almalarına katkı sağlanıyor. Proje kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde duyurulan eğitimlerin sonunda 40 girişimci kadına mentörlük, 20 girişime ise hibe desteği verilecek.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal yaptığı açıklamada, projenin yeni döneminin başladığını duyurduğunu belirterek, deprem bölgesinin kalkınmasına destek olacaklarını ifade etti. Teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme anlayışıyla hareket eden Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ile iş birliği yaparak ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında kadınlara dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimleri sunularak, kadınların dijital yetkinliklerini artırmaları ve girişimlerini büyütmeleri amaçlanıyor.

CEO Ümit Önal, projenin önceki dönemine ilişkin yapılan sosyal etki raporunda katılımcıların %90’ından fazlasının memnuniyetini dile getirerek, kadın girişimcilerin çok büyük bir kısmının satışlarında artış gözlemlediklerini ve yeni müşteriler kazandıklarını belirtti. Yeni dönemde deprem bölgesine ek olarak, Türkiye genelindeki kadınların dijital okuryazarlık ve pazarlama yetkinliklerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Türk Telekom, TOBB, UNDP ve Habitat Derneği’nin desteğiyle projenin yeni döneminin başlatılmasının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, kadın emeğinin ekonomiye yansıması ile ülkelerin kalkınabileceğini ifade etti. Kadın girişimciler için 81 ilde faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, projeye verdikleri desteğin haklı gururuyla Dijitalde Hayat Kolay Projesi’nin, özellikle deprem bölgesindeki kadınlara hizmet etmesini diledi.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton kadın girişimcilere yatırım yapmanın bölgenin toparlanmasına yardımcı olacağını belirterek, projenin genişletilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise dijitalleşmenin günümüz dünyasındaki önemi üzerinde durarak, kadınların dijital yetkinliklerinin arttırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yeni dönemde 20 girişime hibe desteği verileceğini belirten açıklamalara göre, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesinin hedef kitlesi daha da genişletildi. Eğitimler, atölye çalışmaları, mentörlük ve hibe desteği ile projeye katılan kadınların girişimlerini büyütmeleri ve ekonomik hayatta daha güçlü bir konumda yer almaları amaçlanıyor. Projede, deprem bölgesindeki kadınların yanı sıra Türkiye genelindeki kadın girişimcilere de fırsatlar sunularak, kadınların dijital yetkinliklerinin güçlendirilmesi ve ekonomik hayata katılımlarının desteklenmesi amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Telekom, Deprem Bölgelerindeki Kadınlara Dijital Eğitimler Veriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin