1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mide Balonu Takılırken Ölen Genç Futbolcunun İhmal Filmi Ortaya Çıktı!

Mide Balonu Takılırken Ölen Genç Futbolcunun İhmal Filmi Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezitli ilçesinde bulunan özel bir hastanede, 5 Haziran 2024 tarihinde, kilo sorunlarıyla mücadele eden Girne Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve futbolcu Ali Can Gül, mide balonu taktırma işlemi sırasında hayatını kaybetti. Baba Hasan Gül’ün ihmal iddiasıyla başlattığı şikayet üzerine soruşturma açıldı. Savcılığın talebi üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu ve baba Hasan Gül’ün talebi üzerine 9 Eylül Üniversitesi’nden alınan raporlarla ölüm nedeni araştırıldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, mide balonu takılan gençte kalp atımının yavaşladığı, solunumun durduğu ve yapılan müdahalelere cevap alınamadığı belirtilerek ölüm nedeninin mideye balon takılması sırasında ani solunum ve dolaşım durması olduğu sonucuna varıldı. Diğer yandan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı raporunda, endoskopi cihazının bozuk olduğu ve balonun yanlış yere şişirilmiş olabileceği belirtildi.

Aynı raporda, Dr. Doğan Erkal’ın otopsiye giderken yanlış bir davranış sergilediği ve tıbbi standartlara uygun olmayan işlemler uyguladığı ifade edildi. Olayın incelenmesi sonucunda endoskopi cihazının arızalı olduğu ve bu durumun yanlış müdahalelere neden olabileceği belirtildi. Acılı baba Hasan Gül, son raporların incelenerek adaletin yerini bulmasını beklediklerini ifade etti.

Olayın yaşandığı tarihten bu yana Mersin Adliyesi’nde gelişmeleri takip eden baba Hasan Gül, oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Doğan Erkal’ın adalet karşısında hesap vermesini talep etti. Mersin Tabip Odası’nın dosyayı incelerek karar vereceği ve ardından savcılığın dava açıp açmayacağı belirleneceği öğrenildi. Acılı baba, adaletin yerini bulacağına inancını dile getirerek oğlunun ölümüyle ilgili doğrulanan iddiaların tıp etiği açısından ciddi bir ihlal olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mide Balonu Takılırken Ölen Genç Futbolcunun İhmal Filmi Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin