1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Güneydoğu Anadolu Gecesi Esenyurt’ta Büyük İlgi Çekti: Başkanlar Halay Başladı!

Güneydoğu Anadolu Gecesi Esenyurt’ta Büyük İlgi Çekti: Başkanlar Halay Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde Güneydoğu Anadolu gecesi yoğun ilgi gördü. Filmlerin ve halk oyunlarının tanıtımıyla başlayan gece, Kürt müziği sanatçısı Tara Mamedova’nın performansıyla devam etti.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, halkla bir araya gelerek yöresel kültür ve yemek stantlarını ziyaret ettiler. Sanatçı Tara Mamedova’nın türküler eşliğinde halay çektiği festivalde, Başkan Ahmet Özer ve Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat sahnede birlikte ‘Batmane’ türküsünü seslendirdi.

Başkan Ahmet Özer, sanatçıya çiçek takdim ederek, “Tara iyi ki geldi. Size şarkılar, destanlar söyleyecek. Tara, Evdale Zeynike için Şakiro’nun sesiyle söylüyor. Gönlünün sesinden söylüyor” ifadeleriyle teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ise farklı kültürlerin bir araya gelmesinin ülkeye zenginlik kattığını belirterek, “Farklı olanlar birbirini güçlendirenlerdir. Biz bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde yaşamaktan mutluyuz. Hepimiz birlikteyiz ve birbirimizin türkülerini söylemeye devam edeceğiz” dedi.

Sanatçı Tara Mamedova, festivalde verdiği duygu dolu konserde, Belediye Başkanı Ahmet Özer ve ekibine teşekkür ederek, “Esenyurt inanılmaz güzel bir yer olmuş. Burada sevgi ve paylaşım var. Sanatla kalplerimiz yumuşar ve çiçekler gibi açarız” sözleriyle duygusal anlar yaşattı. Festival, 6 Ekim’e kadar devam edecek ve farklı yörelerden vatandaşları bir araya getirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güneydoğu Anadolu Gecesi Esenyurt’ta Büyük İlgi Çekti: Başkanlar Halay Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin