1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa ve Rusya Ziyareti Hakkında Açıklamalar!

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa ve Rusya Ziyareti Hakkında Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te düzenlenen “28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, anayasanın içeriğiyle ilgili herhangi bir tartışma içerisinde olmadıklarını vurgulayarak, kapsayıcı bir anayasa üzerinde durduklarını belirtti. Partilerin ilk 4 madde konusunda genel anlamda anlaştıklarını ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin anayasa yapma yetkisi ve gücü olduğuna dikkat çekerek, böyle bir yetkinin olmadığını savunanların demokrasiyi benimsemediğini söyledi. Türkiye’de sadece birkaç parti değil, tüm toplumun anayasası olarak kabul edilecek bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Anayasal değişiklik sürecinin şeffaf bir şekilde yürütülmesinden kendilerinin sorumlu olduğunu belirtti.

“Meclis Başkanının elinde bir anayasa hazırlığı var ve partilere empoze ediyor” şeklindeki iddiaları reddeden Kurtulmuş, sürecin şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ve herkesin katkıda bulunabileceğini ifade etti. Ayrıca, yeni bir iç tüzük çalışmasının da Meclis gündemine gelebileceğini tahmin ettiğini dile getirdi.

Kurtulmuş, Rusya ziyaretlerinin olumlu geçtiğini belirterek, Putin tarafından kabul edildiklerini ve görüşmenin devletin menfaatlerini korumak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Hiçbir ülkenin dünyayı tek başına yönlendiremeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı’nın ABD’deki çalışmalarına ek olarak, Türkiye’nin potansiyelini Rusya’da da gösterme çabası içinde olduklarını ifade etti. Bu sürecin Türkiye’nin uluslararası alandaki etkinliğini artırmaya yönelik bir adım olduğunu belirtti.

Kurtulmuş’un yapmış olduğu bu açıklamalar ile Meclis’in anayasa sürecine ilişkin tutumunu ve Rusya ziyaretinin amacını net bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye’nin iç ve dış politikadaki kararlılığını ve gücünü vurgulamış oldu. Meclis’in anayasa çalışmaları ve diğer önemli konulardaki çalışmalarının da önümüzdeki dönemde gündemde olmaya devam edeceği anlaşılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Anayasa ve Rusya Ziyareti Hakkında Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin