1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çağrı: “Sinan Ateş Davası Adalet Bulmalı!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çağrı: “Sinan Ateş Davası Adalet Bulmalı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş davasıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Mahkeme salonunda yaşanan endişeli atmosferi ve hızlı karar alma sürecini eleştiren Özel, “Burada sadece tetikçiler var” dedi. Ayrıca, “Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın” çağrısında bulundu.

Özel, Ateş davasını yakından takip ettiğini belirterek, “Esas azmettiricilerin bir kısmı üzerinde gizlilik kararı olan dosyada. Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var. Bir kısmı da Ankara’da bir genel merkezde oturuyor. Onlar o dosyada da yok. Nasılsa buradaki uyuşturucu satıcısı, salonda kimi nasıl vurduğunu anlatan haysiyetsizler para karşılığı yatarlar” şeklinde konuştu.

“Ankara’da cumhuriyetin 100. yılında bir cenaze var ve orada duruyor. Onun defnedilmiş olması kanını yerden kaldırmıyor. Türkiye’nin vicdanı, ahlak, adalet yatıyor orada” diyen Özel, adaletin sağlanması için önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, “Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp kamu vicdanında cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Katiller içeriye gidince adalet tecilli edecek. Hangisi o ikisi o ikisi!” ifadelerini kullanan Özel, adaletin tesis edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Özel, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte davayı takip etti. Ayşe Ateş’in sözlerine vurgu yaparak, “Ayşe Hanım hiç merak etmeyin sizin sayenizde gerçek kötüler bir tarafta olacak iyiler hep birlikte olacak” dedi.

Son olarak, “Cumhur İttifakı sürecek diye bir cinayeti üstü örtülü bırakmayın. İyiliğe sarılın. İyiler akşam rahat uyur. Onlar rahat uyuyamıyor. Türkiye’yi kurtaracak ittifak iyilerin ittifakıdır” diyen Özel, adaletin ve iyiliğin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Çağrı: “Sinan Ateş Davası Adalet Bulmalı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin