1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eşini 17 Yerinden Bıçaklayan Adamdan Şoke Eden İtiraf: ‘Haddinden Fazla Uyuşturucu Kullandım!’

Eşini 17 Yerinden Bıçaklayan Adamdan Şoke Eden İtiraf: ‘Haddinden Fazla Uyuşturucu Kullandım!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı kırsal Dara Mahallesi’nde 19 Ocak tarihinde Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getiren Vatfa Ecevit, taburcu edildikten sonra evine döndü. Ancak evinde eşi Mehmet Şiyar Ecevit ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Şiyar Ecevit, eşini bıçaklayarak öldürdü. Olay esnasında Mehmet Şiyar Ecevit’in annesi de yaralandı. Vatfa Ecevit ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Vatfa Ecevit’in cenazesi, mahalledeki defin işlemlerinin ardından toprağa verildi. Mehmet Şiyar Ecevit ise gözaltına alındı ve tutuklandı.

Mehmet Şiyar Ecevit hakkında açılan dava sürecinde, sanık olay anında uyuşturucu aldığını iddia etti. Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında Mehmet Şiyar Ecevit, kendisini savunurken olay anında cinnet geçirdiğini ve eşine karşı kasten hareket etmediğini ifade etti. Ancak mahkeme, sanığa ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Duruşmanın sonrasında konuşan Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Seher Acay, yaşanan olayın kadın cinayeti olduğunu vurgulayarak, sanığın aldığı cezanın indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olduğunu belirtti. Acay, adaletin yerini bulduğunu ve herhangi bir indirimin uygulanmadığını söyledi.

Bu acı olay, toplumda kadına şiddet ve cinayet konularında daha fazla farkındalık yaratılmasına sebep oldu. Toplumun her kesiminden, kadınların haklarına saygı gösterilmesi ve şiddetin önlenmesi adına daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği konusunda çağrılar yapıldı. Yargının aldığı kararla birlikte, kadına yönelik şiddetin ciddiyeti bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Umarız bu tür acı olaylar, toplumun dikkatini kadına yönelik şiddetin önlenmesi gerekliliğine çeker ve benzer vakaların önüne geçilmesi için daha fazla adım atılır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eşini 17 Yerinden Bıçaklayan Adamdan Şoke Eden İtiraf: ‘Haddinden Fazla Uyuşturucu Kullandım!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin