1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “İslam Alemi ve Dünya Birleşmeye Davet Ediyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “İslam Alemi ve Dünya Birleşmeye Davet Ediyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün akşam gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, 3 saat 50 dakika sürdü ve toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Gözünü kan bürümüş bir avuç radikal siyonist bölgemizi ve dünyayı ateşe atmaktadır” diyerek İslam alemini ve vicdan sahibi ülkeleri bu modern barbarlığa karşı birleşmeye davet etti. İsrail’in saldırılarının etkilerinin tribünden seyredenlere de ulaşacağını vurguladı.

Toplantının ardından Başkan Erdoğan, 13 Eylül tarihinde Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ni ziyaret ettiklerini ve bu yatırımın üniversite ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Aynı zamanda, Balkanlar’da toplumsal fay hatlarının da karıştığını belirterek, Bosna Hersek’te barış, huzur ve istikrarın korunmasına vurgu yaptı.

Öte yandan, son günlerde Diyanet teşkilatına yönelik sinsi bir kampanya yürütüldüğünü belirterek, 28 Şubat benzeri bir zihniyetin tekrar hortlatılmaya çalışıldığını söyledi. Adalet hizmetleri konusundaki çalışmalara da değinen Erdoğan, hakim ve savcı sayısının artışı ve hakim savcı adaylarının daha donanımlı yetiştirilmesi konularına dikkat çekti.

Ayrıca, İnfaz sistemiyle ilgili tartışmaları yakından takip ettiklerini ve cezasızlık algısının önüne geçecek adımların atılacağını belirtti. Süper Lig futbol kulüplerini ziyaret ettiklerini ve tüm liglerde centilmenlik ve fair play seviyesinin yüksek olmasını istediklerini ifade etti.

BM 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere gittikleri New York’ta gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında bilgi veren Erdoğan, Lübnan’a yapılan saldırılara tepki gösterdi. Lübnan Başbakanı ile görüşmelerinde Türkiye’nin güçlü desteğinin yanlarında olduğunu dile getirdi. Ayrıca, İslam dünyasının modern barbarlığa karşı birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, düzensiz göçle mücadele konusundaki çalışmaları artırarak sürdüreceklerini belirterek, fırsatçılığa karşı aldıkları tedbirlerin devam edeceğini söyledi. Son olarak, fiyat artışı yapanlara ve etiket oyunu oynayanlara karşı denetimlerin sıklaştırılacağını ve fiyatların normalleşmeye başladığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: “İslam Alemi ve Dünya Birleşmeye Davet Ediyorum”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin