1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bartın’da Okullar Tatil! Sel ve Su Baskını Uyarısı

Bartın’da Okullar Tatil! Sel ve Su Baskını Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteorolojinin sarı kodla yağış uyarısında bulunduğu 21 il arasında bulunan Bartın’da okulların bir gün tatil olduğu duyuruldu. Kent genelinde sel, su baskını ve taşkınlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılar yapılırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından SMS ve basın duyuruları ile Bartın’a yönelik sağanak yağış uyarıları devam etti. Belediye hoparlörlerinden de vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. Meteoroloji verileri doğrultusunda Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 1 Ekim 2024 Salı günü il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Bartın’da beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde başladı ve yoğunlaşarak devam etti. Yollarda su birikintileri oluştuğu için vatandaşlar kapalı alanlara yönelirken, belediye görevlileri ve güvenlik güçleri alarm durumunda bekledi. Bartın Irmağı ise gece ve gündüz belirli aralıklarla kontrol edilerek su seviyesi hakkında bilgi raporları veriliyor.

Zonguldak Valiliği de benzer şekilde olumsuz hava şartları sebebiyle il genelindeki eğitim kurumlarında bir günlük ara verilme kararı aldı. Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından yapılan duyuruda, engelli ve hamile kamu personelinin belirtilen tarihte idari izinli sayılacağı açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre, salı günü gece yarısına kadar sürecek olan yağışların etkisi devam edecek. Bartın’da etkili olması beklenen yağış uyarısına ek olarak, Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve diğer illerde de benzer şekilde uyarılar yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bartın’da Okullar Tatil! Sel ve Su Baskını Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin