1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AFAD’dan 23 Şehre “Sarı” ve 3 Şehre “Turuncu” Kodlu Sağanak Uyarısı!

AFAD’dan 23 Şehre “Sarı” ve 3 Şehre “Turuncu” Kodlu Sağanak Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD, 23 şehir için “sarı” ve 3 şehir için “turuncu” kodlu sağanak uyarısı verdi. Bu uyarılar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler doğrultusunda yapıldı. Sağanak yağışların yarın Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Sinop, Bolu ve Karabük çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olabileceği belirtildi. Ayrıca, Ankara, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

AFAD, turuncu uyarısı verilen illerdeki vatandaşları SMS ile bilgilendirdi ve Valilik ile İl AFAD müdürlüklerine bilgi ileten mesajlar gönderdi. Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Özellikle şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek su baskınları ve heyelanlar konusunda önlem alınması gerektiği vurgulandı.

Bazı illerde beklenen yağış miktarı oldukça yüksek olabilir. Bu nedenle, hem vatandaşların hem de ilgili kurumların gerekli tedbirleri alması önem arz etmektedir. Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılan uyarılar ve bilgilendirmeler doğrultusunda, vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Yağışların etkili olduğu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım gibi doğal afetlerin yanı sıra ulaşımda aksamaların da yaşanabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemlidir. Ayrıca, AFAD ve diğer ilgili kurumlar tarafından yapılan uyarıları dikkate alarak, güvenli bir şekilde günlük aktivitelerini sürdürmeleri önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD’dan 23 Şehre “Sarı” ve 3 Şehre “Turuncu” Kodlu Sağanak Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin