1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Devletin “Deli Dumrul” Projelerine Kur Zammı: Köprü ve Tüneller İçin Yeni Garanti Ücretleri Açıklandı

Devletin “Deli Dumrul” Projelerine Kur Zammı: Köprü ve Tüneller İçin Yeni Garanti Ücretleri Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devletin bütçesindeki kara deliği olan yap-işlet-devret modeliyle işletilen köprü, tünel ve otoyollara verilen garanti tutarlarına kur zammı geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, garanti geçiş sayılarının tutmadığı durumlarda şirketlere ödenecek tutarlar belirlendi. Osmangazi Köprüsü’nde her araç için 1.870 TL, Çanakkale Köprüsü’nde 760 TL, Avrasya Tüneli’nde 238 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 204 TL ödenecek.

Genel olarak, Hazine’nin araç geçiş ücreti için ödeyeceği fark en yüksek olan projenin Osmangazi Köprüsü olduğu belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, yapılan kur ayarlamalarıyla ilgili olarak “Deli Dumrul projeleri için devletin kasasından daha fazla para çıkacak” dedi.

Deniz Yavuzyılmaz’ın paylaştığı verilere göre, Osmangazi Köprüsü’nde geçen araç ücreti 555 TL olarak kalmaya devam ederken, Hazine’nin şirkete garanti ettiği ücret 1.870 TL’ye yükseldi. Bu durumda Hazine’nin her araç için ödeyeceği fark tutarı 1.315 TL oldu.

Çanakkale Köprüsü’nde geçen araç ücreti 585 TL iken, Hazine’nin garanti ettiği ücret 760 TL oldu. Hazine’nin şirkete ödeyeceği fark tutarı ise 175 TL olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli’nde geçen araç ücreti 156 TL olarak kaldı ancak Hazine’nin garanti ettiği ücret 238 TL’ye çıktı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ise araç geçiş ücreti 70 TL olarak kalırken, Hazine’nin garanti ettiği ücret 204 TL oldu. Bu durumda Hazine’nin her araç için ödeyeceği fark tutarı 134 TL olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devletin “Deli Dumrul” Projelerine Kur Zammı: Köprü ve Tüneller İçin Yeni Garanti Ücretleri Açıklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin