1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hava Durumu: Yağmur ve Fırtına Uyarısı!

Hava Durumu: Yağmur ve Fırtına Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Ankara, Bitlis, Muş, Bingöl, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz (Giresun dışında), Amasya, Tokat, Çorum, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Sakarya ve Kocaeli gibi bölgelerde yağışların kuvvetli ve yer yer şiddetli olabileceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında iç kesimlerde hissedilir derecede azalma olacak ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genelde kuzeyli, iç ve batı kesimlerde ise güneyli olması beklenirken, bazı yerlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği bildiriliyor.

Bugün Bartın, Zonguldak ve Kastamonu’nun il merkezi ve ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Ayrıca Meteoroloji, Zonguldak, Bartın, Kastamonu gibi 14 kentte turuncu, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sinop, Van, Ardahan, Iğdır, Karabük, Düzce gibi 3 kentte ise sarı uyarıda bulunuyor.

Meteoroloji uzmanları, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’da aşırı yağış ve fırtına riskine karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca İstanbul’da yerel yağmur, İzmir’de 24 derece, Antalya’da 28 derece, Ankara’da ise akşam saatlerinde yağmurlu bir hava bekleniyor.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

– Ankara: 14 derece, parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı
– İstanbul: 20 derece, parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı
– İzmir: 24 derece, parçalı ve az bulutlu
– Adana: 28 derece, parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yağışlı
– Antalya: 29 derece, parçalı ve az bulutlu

Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır’da da yağışlı bir hava bekleniyor. Trabzon’da yer yer kuvvetli olabilecek yağışlar görülebilirken, Erzurum’da ve Diyarbakır’da da yaşanacak yağışlar bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hava Durumu: Yağmur ve Fırtına Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin