1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. KOMŞULUK HUSUMETİ KANLI BİR SONLA BİTTİ

KOMŞULUK HUSUMETİ KANLI BİR SONLA BİTTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Ekim 2022 tarihinde Mimarsinan Mahallesi’nde bir apartmanda gerçekleşen olay, apartman yöneticisi Mehmet Çatbaş ile karşı komşuları arasında, binadaki bir kapının kırılması nedeniyle ortaya çıkan bir anlaşmazlıktan kaynaklandı. Çatbaş’ın eşi Nazan Çatbaş, asansörden indikten sonra binanın önünde karşı komşularının oğlu Mustafa Kayaçıran ile karşılaştı ve Kayaçıran’ın bıçaklı saldırısına uğradı. Nazan Çatbaş, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ancak yaşamını yitirdi. Nazan Çatbaş’ın çocukları A.Ç. ve Ö.Ç. de saldırıya maruz kaldı ancak ağır yaralanmaktan kurtuldular. Mustafa Kayaçıran, gözaltına alındı ve tutuklandı.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde gerçekleşen otopsi sonucu, Nazan Çatbaş’ın ölüm sebebinin bıçak darbeleri olduğu belirlendi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyle Mustafa Kayaçıran hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan dava açıldı.

Mahkeme sürecinde Mustafa Kayaçıran, komşularının kendisini rahatsız ettiğini belirterek savunma yaptı. Kayakıran, komşularının elektriğini kestiğini, kendisini tehdit ettiklerini ve psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi. Mahkeme, Mustafa Kayaçıran’ı ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, Kayaçıran’ı Çatbaş’ın çocuklarına karşı ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan da cezalandırdı. Toplamda 28 yıl hapis cezasına çarptırılan Kayaçıran hakkında herhangi bir indirim uygulanmadı. Mahkeme gerekçeli kararında, Kayaçıran’ın suçunu kabul etmediğine ve pişmanlık duymadığına vurgu yaparak, savunmalarını kabul etmediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KOMŞULUK HUSUMETİ KANLI BİR SONLA BİTTİ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin