1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Meclisin Yeni Döneminde Gündemdekiler: Reformlar, Anayasa ve Ekonomi

Meclisin Yeni Döneminde Gündemdekiler: Reformlar, Anayasa ve Ekonomi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclisin yeni yasama döneminde ele alacağı kanun çalışmaları ile aynı dönemde siyasetin gündeminde yer alacak konuları açıklayan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Meclisin öncelikle tatile girmeden Genel Kurulun gündemine alınan kanun tekliflerini çalışacağını belirtti. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik mesleği ile ilgili ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasına dair kanun teklifi, Tüketicinin Korunması Kanunu’nda değişiklik teklifi ve 9. Yargı Paketi olarak bilinen teklifin görüşmelerinin yapılacağını ifade etti. Ala, yeni yasama yılında Meclisin gündeminde geçen dönemden kalan yasa tekliflerinin de hemen ele alınacağını vurguladı.

Yeni yasama yılında AK Parti ve Cumhur İttifakı bakımından en önemli ana başlığın üzerinde çalışılan reformlar olduğunu ifade eden Ala, bu reformların birçok alana etki edeceğini belirtti. Meclisin gündemine getirilecek yapısal reformların ekonomiyi destekleyeceğini, enflasyonu düşürecek, büyümeyi hızlandıracak ve ihracatı artırarak Türkiye’nin ekonomisini güçlendireceklerini dile getirdi.

Yeni anayasa gündeminin bu yıl ana başlıklardan biri olacağını işaret eden Efkan Ala, yapısal reformları ve demokrasiyi güvence altına alacak anayasa değişikliğinin önemine vurgu yaptı. Sivil bir anayasanın siyasal istikrar için temel bir enstrüman olduğunu belirten Ala, sistem değişikliği tartışmalarının sivil bir anayasa ile sonlandırılacağını dile getirdi.

Anayasa çalışmalarına ilişkin olarak toplumun her kesimini kapsayan bir sürecin işletileceğini belirten Ala, tartışmadan ziyade müzakereci bir demokrasi anlayışı ile prosedürün yürütüleceğini açıkladı. Yeni anayasanın sivil bir şekilde ve toplumun genel kabul göstereceği bir prosedürle oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Ala, yapısal reformların Türkiye’yi gelişmiş ülkeler ligine çıkaracak önemli adımlar olduğunu belirtirken, önümüzdeki 2 yılın bir reformlar dönemi olacağını vurguladı. Türkiye’nin 2025’e kadar birçok alanda yapısal, ekonomik ve siyasal reformlarla dönüşümü hızlandırarak üst gelir grubuna çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Reform çalışmalarına toplumun her kesiminin katıldığını belirten Ala, kamu ve özel sektörün, sivil toplumun ve diğer ilgili kesimlerin görüşlerinin alınarak reformların hazırlandığını ifade etti. Bütçeden sonra Meclise gelecek olan reform paketlerinin, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağını aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meclisin Yeni Döneminde Gündemdekiler: Reformlar, Anayasa ve Ekonomi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin