1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Erdoğan’dan İsrail’e sert tepki: “Lübnan’dan sonra Türkiye’ye göz dikti”

Erdoğan’dan İsrail’e sert tepki: “Lübnan’dan sonra Türkiye’ye göz dikti”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre, Meclis yeni yasama dönemine başlamıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açılış konuşmasında, İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırılarına değinerek sert ifadeler kullanmıştır. Erdoğan, Netanyahu’nun bölge ülkelerini hedef aldığını ve Türkiye’nin her türlü imkanı kullanarak bu saldırganlığa karşı duracağını belirtmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Filistin ve Lübnan’daki terör eylemlerini kınayarak, bölgede ateşle oynayan İsrail’in gereken tepkiyi almadığını ve devlet terörüne karşı durulması gerektiğini vurgulamıştır. Erdoğan, Netanyahu’nun soykırım politikalarını kıyaslayarak, bu vahşete sessiz kalan ülkeleri eleştirmiştir.

Erdoğan, İsrail’in bölgedeki saldırgan tavrının Türkiye’yi de kapsadığını belirterek, mevcut durumun sadece Müslümanları değil tüm insanlığı ilgilendirdiğini ifade etmiştir. Türkiye’nin, İsrail’in saldırganlığına karşı kararlı bir tutum sergileyeceğini ve uluslararası toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet edeceğini belirtmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in geçmişteki kara operasyonlarına benzemeyecek bir şekilde Lübnan’da karşılaşacağı sonuçlara dikkat çekmiştir. Türk milletinin, Lübnanlı kardeşlerine destek olacağını ve Türkiye’nin uluslararası arenada mazlumların umudu olmaya devam edeceğini vurgulamıştır.

Meclis’in, Türkiye’nin ve dünyanın umudu olduğunu belirten Erdoğan, çevredeki krizlere karşı vakur, sağduyulu ve uzlaşmacı bir tavır sergileyeceğini ifade etmiştir. Türk milletinin, Meclis’e olan güvenini ve desteğini sürdüreceğini belirterek, bölgedeki gelişmeler karşısında Türkiye’nin dik duruşunu koruyacağını vurgulamıştır. Son olarak, tüm kuruluşların İsrail’e karşı harekete geçmesi gerektiğini ve Türkiye’nin mazlum halkların yanında durmaya devam edeceğini aktarmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan İsrail’e sert tepki: “Lübnan’dan sonra Türkiye’ye göz dikti”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin