1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’dan Finlandiya Ziyareti: İkili İlişkilere Vurgu

Erdoğan’dan Finlandiya Ziyareti: İkili İlişkilere Vurgu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile birlikte ortak bir basın toplantısında konuşma yaptı. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: Geçtiğimiz yıl Finlandiya NATO üyesi oldu ve bu durum dostluk bağlarımıza yeni bir boyut kazandırdı. Türkiye ve Finlandiya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki kararlılığımızı teyit ettik.

İkili ticaret hacmi geçtiğimiz yıla göre %6 artarak 2,2 milyar doları aştı ve 5 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğimize inanıyorum. Savunma sanayi alanında NATO müttefikleri olarak iş birliğimizi ele aldık. Terörle mücadele konusunda Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği sürecinde iş birliğimizi güçlendiren mekanizmaları değerlendirdik.

Kalıcı barış ve istikrar için ara buluculuk konusunda önemli bir rol üstleniyoruz. Gazze ve Lübnan’daki saldırıları ele aldık ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini gözden geçirdik. Finlandiya’nın Avrupa Birliği üyeliği sürecindeki desteğini artırmasını talep ettik. Ukrayna’ya olan desteğimizi vurguladık ve çatışmaların diplomasi yoluyla sonlandırılması gerektiğini belirttik.

İsrail’in hak ihlallerine karşı tavrımız nettir. Gazze’de acil, kalıcı ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması için çağrıda bulunduk. Filistin devletinin tanınması gerekliliğini vurguladık. Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu belirterek ilişkilerin son derece önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’deki Türk ve Tatar topluluğundan memnuniyetlerini dile getirdi.

Erdoğan ve Stubb basın mensuplarına karşılıklı poz vererek resmi törende yer aldılar. Dışişleri Bakanı, Ticaret Bakanı, MİT Başkanı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ve diğer yetkililer de törende hazır bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Finlandiya Ziyareti: İkili İlişkilere Vurgu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin