1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul Barosu Avukatları Adliyede Nöbette: CMK Ücretleri Asgari Ücretle Eşitlenmeli!

İstanbul Barosu Avukatları Adliyede Nöbette: CMK Ücretleri Asgari Ücretle Eşitlenmeli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Barosu Genç Avukatlar Merkezi üyeleri, CMK 2025 ücret tarifesinin avukatlık asgari ücret tarifesine eşitlenmesi talebiyle İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi. Avukatlar, her gün 2 saat boyunca CMK nöbeti tutacaklarını duyurarak taleplerini dile getirdiler. Çağlayan Adliyesi önünde toplanan avukatlar, “Tarife değil, sefalet ücreti”, “Avukatın emeği sömürülemez”, “Eşit işe eşit ücret” gibi sloganlar atarak CMK 2025 ücret tarifesinin artırılması çağrısında bulundular.

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç yaptığı açıklamada, avukatların hakkaniyetli bir ücret almasının önemine vurgu yaparak, CMK ücret tarifesinin artık enflasyon karşısında eridiğini ve angaryaya dönüştüğünü belirtti. Saraç, avukatların aldığı ücretin yol ve yemek masraflarını karşılamaya dahi yetmediğine dikkat çekerek, CMK avukatlarının hizmetlerinin değerini bulması gerektiğini ifade etti.

2025 yılı tarifesindeki sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Saraç, CMK ücret tarifesinin artırılması gerektiğini söyledi. Aslıhan Arslantaş da Genç Avukatlar grubundan yapılan açıklamada, zorunlu müdafilik görevlerinde çalışan avukatların düşük ücretlerle çalıştığını ve bu duruma karşı eylem başlattıklarını duyurdu. Arslantaş, savunmanın önemine vurgu yaparak, avukatların susmayacağını ve hak arayışlarında ısrarlı olacaklarını belirtti.

Avukatlar, Çağlayan Adliyesi önünde her gün 2 saat boyunca nöbet tutacaklarını açıkladılar. Basın açıklamasının ardından İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç’ın adliyeye girişi sırasında özel güvenlik görevlileri tarafından aranmak istenmesiyle kısa bir tartışma yaşandı. Saraç ve diğer avukatlar, bu duruma karşı çıkarak, savunma haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirttiler.

Genç avukatlar ve İstanbul Barosu üyeleri, CMK 2025 ücret tarifesinin artırılması talebiyle verdikleri mücadelede kararlı olduklarını ve baskılara boyun eğmeyeceklerini ifade ettiler. Tüm meslektaşlarını ve yurttaşları dayanışmaya davet eden avukatlar, adaletin sağlanması ve savunma hakkının korunması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Barosu Avukatları Adliyede Nöbette: CMK Ücretleri Asgari Ücretle Eşitlenmeli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin