1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye ve Finlandiya NATO Üyeliğini Güçlendiriyor

Türkiye ve Finlandiya NATO Üyeliğini Güçlendiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında lider, “Geçtiğimiz yıl NATO üyesi olan Finlandiya ile dostluk bağlarımızı güçlendirdik ve NATO müttefikliğini ekledik. Bu, ikili işbirliğimizi yeni bir seviyeye taşıdı. 5 milyar dolarlık ticaret hedefimize ulaşmak için ortak gayretlerimizle kısa sürede başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Lider ayrıca, “İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırganlığı gündemimizin önemli bir parçası oldu. Gazze’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması konusunda çağrıda bulunuyorum. Bu süreçte Lübnan’ı desteklememiz de gerekiyor. 7 Ekim’den beri 9 ülke Filistin Devleti’ni tanıdı. Henüz tanımayan ülkeleri Filistin Devleti’ni tanımaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer lider ise, “İsrail’in kendini savunma ve koruma hakkını kabul ediyoruz ancak uluslararası hukuka uyması gerektiğine inanıyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramı büyük ve şimdi Lübnan’da da benzer durumları görmeye başladık. Acil ateşkes çağrısı yaptık. Biz de iki devletli çözümü destekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Finlandiya NATO Üyeliğini Güçlendiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin