1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ediz Ün’den Skandal Açıklama: “Mağdurken Fail Gibi Gösterilmeye Çalışıldım”

Ediz Ün’den Skandal Açıklama: “Mağdurken Fail Gibi Gösterilmeye Çalışıldım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’yi sarsan skandalın sorumlusu olan Edirne Milletvekili Ediz Ün, yazılı bir açıklama yaparak olay hakkında bilgi verdi. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri 20 Eylül’de, CHP Milletvekili Ediz Ün’ün üzerine kayıtlı olan ve Fatih Anıl tarafından kullanılan 34 EKE 86 plakalı aracı TEM Otoyolu’nun Edirne gişelerinde durdurup arama yaptılar. Aramada gümrük kaçağı 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi bulundu. Gözaltına alınan Fatih Anıl ve Çağatay Rahmi Çetin, gümrük kaçakçılığı suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı ve kaçak ürünlere el konuldu.
Olayın ardından CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Ediz Ün’ün istifa ettiği duyuruldu. Ün, olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak aracı kullanan Fatih Anıl’ı tanıdığını ve Bulgaristan’da oturumunun bulunduğunu belirtti. Ün, Anıl’ın kendisine şoförlük yaptığını ve olay günü kendisini evine bıraktığını ifade etti. Ün, mağdurken suçlanmaya çalışıldığını belirterek adli sürecin takipçisi olacağını söyledi.
CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, konuyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ve Ediz Bey’in mağdur olduğunu iddia ettiğini belirtti. Taybıllı, Ün’ün milletvekilliğini parti çatısı altında sürdürmemek istediğini ve istifasının genel merkez tarafından kabul edildiğini belirtti. Soruşturma sonucunda Ün’ün aklanması durumunda tekrar partiye dönüşünün değerlendirileceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ediz Ün’den Skandal Açıklama: “Mağdurken Fail Gibi Gösterilmeye Çalışıldım”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin