1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Mardin’in Midyat ilçesinde Muhtarlık Seçimi Kura İle Sonuçlandı: İşte Dikkat Çeken Detaylar!

Mardin’in Midyat ilçesinde Muhtarlık Seçimi Kura İle Sonuçlandı: İşte Dikkat Çeken Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Midyat ilçesine bağlı Yemişli Mahallesi’nde gerçekleştirilen muhtarlık seçimlerinde adaylar Lokman Acar ve Resul Küçükaslan eşit oy alınca, muhtarlık kura ile belirlenmiştir. Seçimlerde, 362 seçmenden 250’si sandık başına giderek oy kullanmıştır. Mahalle ilkokulunda yapılan seçimde mevcut muhtar Lokman Acar ile diğer adaylar Simal Akdil ve Selahattin Akan yarışmıştır.

Sandıktan çıkan sonuca göre, Lokman Acar ve Resul Küçükaslan 74 oy alarak eşitliği sağlamışlardır. Diğer adaylardan Simal Akdil 59, Selahattin Akan ise 43 oy almıştır. Eşit oy alan adaylar için seçim görevlileri tarafından bilgilendirme yapılarak, muhtarın kura ile belirleneceği açıklanmıştır. Kura çekimi, Midyat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ, İlçe Seçim Kurulu Müdürü Ferah Doğan ve üyelerin katılımıyla, Midyat Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilmiştir. 45 yaşındaki 4 çocuk babası Resul Küçükaslan, kura sonucu muhtarlık görevini üstlenmiştir.

Seçim sonrasında, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ, adayları tebrik etmiştir. Adayların, olgun ve saygın davranışlar sergilediğini ifade ederek, Yemişli Mahallesi’nin 362 seçmeni bulunduğunu ve 4 muhtar adayının yarıştığını belirtmiştir. Eşit oy alınması sebebiyle kura çekiminin gerçekleştirildiğini vurgulamıştır.

Bozdağ ayrıca, adayların kura çekimine kol kola giderek örnek bir davranış sergilediklerini ve Yemişli Mahallesi’nin Midyat’a yakışır bir davranış sergilediğini belirtmiştir. Yapılan kura sonucunda mahallenin yeni muhtarı olarak Resul Küçükaslan’ın seçildiğini duyurmuştur.

Sonuç olarak, Midyat’ın Yemişli Mahallesi’nde gerçekleşen muhtarlık seçiminde eşitlik yaşanması sonucunda yapılan kura çekimi ile Resul Küçükaslan’ın yeni muhtar olarak belirlendiği vurgulanmıştır. Adaylar arasındaki olgun ve saygın davranışlar, Yemişli Mahallesi’nin örnek bir köy olarak nitelendirilmesine sebep olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin’in Midyat ilçesinde Muhtarlık Seçimi Kura İle Sonuçlandı: İşte Dikkat Çeken Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin