1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İç İşlere Bakanı Güler, Cezaevlerinde Cezasızlık Algısına Son Verecek!

İç İşlere Bakanı Güler, Cezaevlerinde Cezasızlık Algısına Son Verecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güler, Meclis’teki yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cezasızlık algısı konusunda yapılan çalışmalardan bahseden Güler, cezaevlerinde hükümlülere, iyi hali desteklemek ve tekrar suç işlemeyi önlemek için eğitimler verildiğini belirtti. Cezasızlık algısının önlenmesi için ileriki yargı paketlerinde bir çalışma yapılacağını ve ‘af’ gibi beklentilerin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Siber güvenlik konusunda da değerlendirmelerde bulunan Güler, Cumhurbaşkanlığına bağlı bir Başkanlık makamının kurulacağını duyurdu. Güler, kurulacak Başkanlığın bakanlıkların ve kurumların bilgi işlem merkezlerinin korunmasında koordinasyon sağlayacağını belirtti. Ayrıca, olası siber saldırı durumlarına karşı tüm kurumların iş birliği içinde çalışması ve güvenliğin sağlanması adına bir birime ihtiyaç olduğunu vurguladı.

AK Parti Grup Başkanı Güler, CHP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e gelişi sırasında ayağa kalkmamasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi. Güler, devletin birliğini, beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına karşı saygının ve nezaketin gösterilmesi gerektiğini belirtti. İdeolojik yaklaşımlardan vazgeçilmesi gerektiğini savunan Güler, geç kalsa da bazı şeylerin farkına varıldığını söyledi.

Güler’in açıklamalarına göre, Cezasızlık algısı konusunda çalışmalar devam ederken, siber güvenlik alanında Başkanlık makamı kurulması planlanıyor. Bu Başkanlık, bakanlıkların bilgi işlem merkezlerinin korunmasında koordinasyon sağlayacak ve olası siber saldırılara karşı önlem alacak. Ayrıca, devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına karşı gösterilmesi gereken saygı ve nezaket ön plana çıkıyor. Güler’in vurguladığı gibi, ideolojik yaklaşımların terk edilmesi ve devletin çıkarlarının her zaman ön planda tutulması gerekmektedir. Geçmişte yaşanan olaylardan dersler çıkarılarak, ülkenin birliğine ve beraberliğine katkı sağlayacak adımların atılması önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İç İşlere Bakanı Güler, Cezaevlerinde Cezasızlık Algısına Son Verecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin